lördag 26 februari 2011

Felix hade kompisen Albin här i förmiddags. Jag var nere och bröt bort gammalt golv där jag snart ska lägga nytt. Jag ska också lägga golvvämeslingor i detta utrymme. Något jag inte gjort tidigare. Jag bröt bort det jag kunde men nu behöver jag låna snickarens tigersåg för att komma vidare. Jag måste palla upp trappan också. Jag ska ta bort golv och bjälkar så trappan kommer att bli hängandes i luften ett tag.
Här håller jag på nu. Jag står inne i elektronikverkstaden (blivande kök) och tar denna bild. Det första rummet som syns är det gamla köket. Till höger står en vedspis och en vedpanna. De ska få vara kvar. Längre in till höger ska jag bygga skafferi. Till vänster i det gamla köket ska jag sätta upp en vägg och bygga ett litet gästrum. Rummet längst bort i bild avslutas med en ytterdörr mot trädgården. Under dörren är det bara isolering nu och det är där katterna kan ta sig ut i trädgården. Det rummet ska bli hall. Till höger längst bort i det rummet går man in till apparatrummet. Till vänster går trappan upp till övervåningen och under trappan kommer det att bli ett litet kapprum.
Här är det som ska bli kapprum.
Så här ser golvet ut nu.

Jag har varit i lägenheten och tvättat en tvätt. Därefter kopplade jag bort tvättmaskin och tumlare från elnätet. De ska flyttas till kapellet snart och det ska bli underbart att kunna tvätta här på plats.

Ser fram emot kärt besök här ikväll.

fredag 25 februari 2011

Fredag igen. Det är aldrig annat. Fredag - måndag, fredag - måndag och det är livet som går förbi mellan dessa dagar. Helgerna lever jag upp.

Det är sällan man har kunnat vara stolt över sin arbetsgivare, kommunen, och nu är det alldeles förjävligt på min arbetsplats. Jag själv är inte utsatt mera än att jag lever i skiten. Det är fullständigt obegripligt hur illa arbetsgivaren kan med att behandla sina anställda och jag önskade inget annat än att det fanns en öppning åt något håll så jag kunde börja om på någon annan plats. Tidigare har jag trivts men det som nu händer är oförlåtligt. Jag vill inte gå in på detaljer.

Felix och jag sitter och kollar på barnprogram på TV. Han inväntar "Lets Dance" vilket jag annars gärna är utan.
Jag har röjt ur ett utrymme under trappan till övervåningen här i kapellet och ska fortsätta att röja imorgon. Nu ska det bli golv där det varit öppet ner till krypgrunden förut.
Nu är både Molly och Siv borta. Siv ville ut igår och det fick hon väl. Sedan dess har jag inte sett henne heller. Undrar vad dom gör de där två.

Igår kväll anmälde jag mitt intresse för att få träffa en "New York Greeter" när jag kommer dit i maj. En "Greeter" är en privatperson som bor i New York som frivilligt tar sig an en främling några timmar under en dag. När man anmäler sitt intresse, skriver man ner vad man är intresserad av och vilken stadsdel men vill upptäcka lite mera. Jag skrev "Musik, mat och människor" i Chinatown. Chinatown är svårt att få grepp om tycker jag. När jag går i Chinatown så förstår jag mig inte riktigt på stadsdelen. En massa "affärer" och restauranger med en liten dörr och ett skyltfönster. Bakom dessa entréer döljer sig en långsmal verksamhet ca 20 meter in i kvarteret. På trottoaren längs körbanan finns en massa stånd där det säljs klockor och diverse krims-krams. Mellan stånden och affärerna är det så mycket folk att man knappt tar sig fram. Ibland får man gå ute i körbanan för att överhuvudtaget ta sig någonstans. Jag skulle vilja att någon visade mig tricket med att ta sig runt i Chinatown. Visa mig lite guldkorn där. Vi får se. Det är inte säkert man får något "greeter" även om man ansöker. Att anmäla sig kostar inget och Greetern tar inget betalt. Däremot föreslås det att man "donerar" 20 dollar. Det kommer jag att göra om jag lyckas få en greeter.

Ikväll lägger jag upp ett litet flödesschema man kan använda om man har det rörigt hemma.
Jag är ju man och föredrar flödesscheman för mitt handlande. ;-) Allt ska vara svart eller vitt i den världen. Ja eller Nej alltså.

Som ni ser är flödesschemat genomtänkt i minsta detalj...

Håll till godo!

torsdag 24 februari 2011

Tänk att ett mail kan betyda så mycket. Idag har varit en bra dag. Med högt buret huvud har jag gått inne på Coop och småhandlat på lunchen. Jag har "pirr" i kroppen och ser fram emot min framtid.

Felix har varit på rytmik och jag köpte en bok på loppisen mitt över gatan under tiden. Felix tittar på en Harry Potterfilm och jag kollar lite invanda New York-siter för att se om det är något nytt på gång sedan jag besökte dem sist. Tar ett par pilsner också.

Molly är fortfarande borta. Jag kunde konstatera att hon försökt ta sig ut ur huset idag. På ett ställe under en ytterdörr finns nu bara tussar av isolering istället för en syllstock. Jag ordnade med isoleringen igår och kan se att någon försökt öppna upp mitt försök till tätning. Molly är huvudmisstänkt.

I helgen ska det bli mildare sägs det och det hoppas jag innerligt. Jag ska börja ta tag lite i mitt kapell har jag tänkt.

onsdag 23 februari 2011

Hämtade lilla Felix efter en jobbig arbetsdag. Stressigt, deadline och telefonmöte. Ett strömavbrott på eftermiddagen gjorde att den Powerpointpresentationen jag jobbat med hela förmiddagen inte gick att öppna igen när strömmen kom tillbaka. Jag fick nästan börja om från början med den och då blev det väldigt bråttom. Imorgon kl 10:45 ska den användas i ekonomiutskottet och jag kommer att hinna få den färdig (igen).

Molly har varit försvunnen ett par dygn. Jag har befarat det värsta. Att hon tagit sig ut och fallit offer för räv eller bil. Idag kröp jag under kapellet och hittade henne vid liv under prediksalens golv. Hon var tyvärr så skygg så vi bara tittade på varandra en stund. Jag kan inget göra för att få med mig henne upp därifrån nu. Hon måste komma självmant. Det enda vore nog att gillra en fälla med mat och sedan lyfta upp henne till övervåningen och värmen igen. Hon har i alla fall klarat två riktigt kalla nätter utanför vår varma bostad. Hon vet var maten finns och jag får helt enkelt vänta ut henne häruppe. Jag hittade en död mus på marken under huset så jag tror nog hon har viss tillgång på mat. Jag har också ställt ner en kattlåda som jag slätat ut sanden i för att kunna se om hon går i den.

måndag 21 februari 2011

Lördag, söndag och måndag i ett inlägg. Felix hade kompisen Nils på besök på lördagförmddagen och de spelade tv-spel och byggde Lego. Jag satt med Jörgen i ekektronikverkstaden och pratade. Vi kopplade in fläktkonvektorn i prediksalen och började blåsa ut värme där. Mot kvällen visade det sig att den var väldigt effektiv och hade lyckats värma upp hela luftvolymen i prediksalen trots att det var närmare 20 minusgrader ute.
Jag hade välkommet besök under kvällen. En intressant kvinna med nära till skratt och samtal.
Under lördagkvällen kröp temperaturen under minus 20 och plötsligt blev det kallt inne också. Det visade sig att flera automatsäkringar löst ut och pannan stod still. Om jag inte varit hemma hade detta kunnat vara ödesdigert. Imorgon kommer MR Kyl och Värme för att försöka förstå vad som hände.

Söndagen var strålande vacker och Jörgen och jag skulle på hi-fi mässa i Skövde. Av det blev intet då biljävelns oljelampa började lysa i Gullspång. Vi stannade, åkte en bit, lampan började lysa igen o s v. Olja fanns och inget läckage kunde identifieras. Det var trots allt för vanskligt att fortsätta så vi vände hemåt igen. Resten av kvällen slumrade jag i soffan och tittade på lite film.

Idag måndag har jag genomlidit en dag på jobbet. Roligare än så har det inte varit men snart kommer välkommet besök igen för filmtittning och kvällsmat.

fredag 18 februari 2011

Äntligen fredag och helg! Felix har spelat tv-spel och keyboard ikväll. Jag har diskat och Felix har fått mig att titta lite på "Lets Dance". Inget jag själv väljer att titta på. Jag gjorde mig nyss en rejäl kvällsmacka.
Ägg, kräftstjärtar, extremt mycket majo i två lager och citron. Nu somnar man gott snart med bok och katt.

Beställde också en biljett till Tommy Emmanuel på BB King Blues club den 14 maj. Det kan vara kul att se den sanslösa gitarristen någon gång och varför inte i New York.








Jag missade ju honom när han var i Arvika.

torsdag 17 februari 2011

Idag har jag träffat en människa som förhoppningsvis kommer att förgylla min vår. Man vet inget om det ännu. Mina förhoppningar är också att jag ska förgylla hennes vår.

Idag när jag hämtade Felix sa han: -Albin gick in på Google och skrev "bajs". Nu börjar det...

Felix har spelat keyboard här ikväll och han är riktigt duktig. Han gjorde en variant på "Smoke on the water" där inte en ton var taget från originalet men det lät bra.

tisdag 15 februari 2011

Idag fastnade jag vid hyllan för blomsterfröer en lång stund inne på Coop. Det satte igång ett underbart dagdrömmeri med hopp om vår. Det är så mycket jag vill göra vid mitt kapell. Ha vackra rabatter, kanske ett stenparti, fruktträd, grusgångar, kaffegrotta, jordkällare, grönsaker och en örtträdgård. Men det är långt dit. Mycket långt tyvärr. Lite småfläckar på tomten ska jag i alla fall börja smycka i vår. Det går helt enkelt inte att låta bli. Idag gick jag ifrån Coop med en påse frö till fingerborgsblomma. Jag verkligen älskar sådana. Jag köpte libbsticka också och ett litet miniväxthus. Libbsticka vill jag ha att smaksätta örtsalt med. Ska ge mig på att försöka göra eget örtsalt. Det finns lite recept på nätet har jag sett. Jag kommer att behöva fler kryddväxter till det och det ska jag förse mig med fröer till. En frökatalog/trädgårdstidning slank med i korgen på Coop också.

Matfestivalen jag skrev om igår beskrivs här. Lena delade länken med mig på Facebook efter att jag skrivit mitt inlägg i bloggen igår.

Lyssnar på Mike Bloomfields smäktande chicagogitarr och livsnjuter denna kväll. Tänker mycket just nu. Jag har dagdrömmar och hopp om framtiden. Min framtid just nu är spännande och det är svårt att låta bli att drömma om den. Det finns förutsättningar för att denna våren ska bli en av de bättre.

måndag 14 februari 2011

Det händer så otroligt lite en måndag i februari så det finns egentligen ingenting att skriva om. Bilen har börjat "blåryka" så jag var till verkstaden med den idag. Antagligen har det kommit snö i avgassystemet som håller på att "koka ur" trodde mekanikern. Han ska i alla fall få byta bränslefilter på bilen i morgon för besiktningskillen sa att det höll på att rosta sönder.

Jag sitter och lyssnar på Santana och kollar lite adresser i New York som jag antecknar i min guidebok. Ikväll har jag kollat ostronrestauranger. Jag vill gärna äta ostron när jag är där men går alltid till samma ställe. Butiker med begagnade cd-skivor har jag också lagt in i guideboken.

Förra året den 16:de maj, det var en söndag, var det matfestival på 9:th avenue. Hoppas jag lyckas pricka in det i år också. Jag är ju där den 16:de men det kanske är söndagen före eller efter detta datum. Är det söndagen före kan jag vara där men inte om det är söndagen efter. Problemet förra året var att jag inte hade några kontanter så jag kunde inte provsmaka allt gott som fanns.

Längtar efter min vän Ivar i NYC. Jag tänkte att han skulle få visa mig Brooklyn i år. Jag åker helst inte ut dit ensam. Jag "hamnade" där en gång när jag åkte fel med tunnelbanan och det kändes inte helt OK trots att det var mitt på dagen. Jag såg att folk "såg" mig som en udda fågel där. Å andra sidan somnade jag ju på tunnelbanan en gång och vaknade i en tom tunnelbanevagn i det mörkaste Harlem på gränsen till Bronx mitt i natten. Det gick bra den gången också men jag hade onekligen varit ett lätt byte för illasinnade individer om det funnits sådana där. Manhattan är ett tryggt ställe att vara på men jag har liksom förstått att de välartade människorna med pengar tränger ut de fattiga mer och mer mot periferin och de "oönskade" och penningsvaga medborgarna har kommit att koncentreras i utkanterna av staden, d v s Brooklyn, Bronx och Queens.

Jag minns när jag var i Polen för en herrans massa år sedan. Det var strax efter de blivit lite frigjorda och hade började närma sig väst. Jag och min dåvarande flickvän satte fingret på en Polenkarta för att se vilken stad vi skulle åka till. Staden vi hamnade i hette Torun. Innerstaden var en gammal vacker stadskärna med gamla fina hus. Där bodde de fattiga. I stadens utkanter där betonghusen tornade upp sig, bodde de välbärgade. Helt bakvänt mot vad vi är vana vid från andra städer där de välbärgade bor centralt i gamla vackra hus och betongområden i utkanterna är "ghetton". Men en vacker dag vänder väl folkströmmarna även i Torun i Polen när man börjar renovera innerstadens gamla lägenheter.

söndag 13 februari 2011

Vaknade jättetidigt denna vackra söndag. Jag fick besök runt lunch av en kvinna som aldrig varit i kapellet förut. Hon fick en rundvisning. Vi åkte sedan till IKEA tillsammans med två av hennes vänner. Jag behövde fylla på mitt stearinljusförråd. Fick med ett paket lila servetter också. När vi kom tillbaka fick hennes vänner också en rundtur i kapellet. Jörgen var här när vi kom. Han har fått i uppdrag av Bo Hansson i Karlskoga att bygga två slutsteg tills på fredag.

En annorlunda söndag minsann. Inte alls ensam singel och avundsjuk på alla andra som hittar på en massa saker och har det roligt. Det blev en bra söndag tack vare den trevliga söndagsutflykten med det trevliga resesällskapet.

lördag 12 februari 2011

Felix och jag har spelat tv-spel på förmiddagen. Nu har jag lämnat honom hos hans mamma efter att vi varit och sett Mora Träsk på Folkets Hus här i staden. Det var en intensiv spelning med både "Fader Abraham" och "Huvud, axlar, knä och tå". Felix gjorde kroppsrörelser framme vid scenen hela tiden och var genomsvett efter spelningen. Mora avslutade med att spruta ner barnen med Ramlösa och det var populärt vill jag lova. Själv satt jag uppkrupen längst bak i salen och tittade.

Nu har jag dammsugit och tagit mig en öl. Santana spelar för mig och jag ska snart diska. Ikväll ska jag bara njuta musik här hemma och livsnjuta.

Det var 20 grader kallt i morse och jag tänker på hur det var i somras när vi var nere och badade i Hult varje dag en period. Svårt att föreställa sig att det någonsin kommer att bli så igen.

fredag 11 februari 2011

När vi kom hem ikväll låg en död näbbmus raklång på vardagsrumsmattan. Min teori är följande: Jag stängde inte dörren till övervåningen ordentligt i morse. Det stod klart när vi kom hem idag.

Siv, uteliggarkatten från Filipstad, har haft tillgång till undervåningen och därmed krypgrunden under dagen. Siv har fångat en näbbmus i krypgrunden och levererat den till Molly på övervåningen för att visa vad duktig hon är. Kissarna har lekt ihjäl det lilla djuret och sedan tröttnat.

Jag kände mig i alla fall lite stolt över Sivis. Hon kan fånga möss och har haft roligt idag.

torsdag 10 februari 2011

Felix och jag åkte till hans kusin Victor direkt efter jobbet/skolan. Victor hade bjudit in Felix att bygga med hans gamla Lego. Han bjöd oss på pannkakor också. Jag tror inte att Felix någonsin glömmer denna kväll. Han har fått bygga med Star Wars-byggsatser som han endast sett på bild. Han var helt lyrisk när han fick hålla i Jar-Jar Binks och Darth Maul som legofigurer. En underbar kväll som kommer att upprepas. Det finns mycket mer kvar att bygga ihop hos Victor.

När vi kom hem fick vi parkera på Filipstadsvägen. Det hade kommit ca 40 cm snö som vackert avgränsades mot vägen av en nästan dubbelt så djup plogkant. Det var bara att pulsa in i kapellet. Felix skötte kvällsbestyren själv och gick till sängs medan jag vände direkt och gick ut och skottade. Plogkanten tog nästan knäcken på mig och jag orkade bara skotta in en billängd på gården innan jag gav upp för dagen.

tisdag 8 februari 2011

Har varit i Karlstad hela dagen på "Bemötandekurs". Jätteintressant och leder till eftertanke. Många hjärtliga och igenkännande skratt har framkallats idag. Det blir fortsättning imorgon.

Ikväll har Sterner varit här med en del prylar som kanske kan räddas från soptippen. Vi får se vad Jörgen säger. Han hade även med sig sin hemmagjorda "cigarrlådegitarr".
Det lät jätterått när han slidade på den trots att han bara hade en liten batteridriven förstärkare med sig.
Här lite detaljbilder.
Stämskruvar i form av vanliga vingmuttrar (i mässing dock).
Inläggningar i greppbrädan utgörs av tändhattar till patroner.
Stall och infästning av strängar. Stallet är ett mässinghandtag och infästningen ett gångjärn. Lägg märke till hur Sterner, i sin iver, stansat in sista R:et i "Sterner" på sniskan... Kontroller gjorda av fingerborgar.
Utgång av en gammal bricka han hittat här i kapellet.
Närbild på resonanslåda som tilltalar mig särskilt bra. En liten motsägelse om man tittar på inläggen i greppbrädan, dock...
Resonanslådan i sin helhet.
En underbar skapelse som tagit ca 20 arbetstimmar att genomföra.
Pick-upen är en trådlindad liten historia köpt på E-bay från USA.

Grann-pöjken, två hus ner på Filipstadsvägen, har varit här med en sånganläggning som behöver lite service också. Det kommer att ordnas här i vår elektronikverkstad.

måndag 7 februari 2011

Har rett ut min besvikelse lite ikväll men nog om det. Hoppas jag kan glömma det som skett så fort som möjligt.

Nu har jag i alla fall lyckas lägga upp ett bildspel till Youtube. Det är alltså mitt första försök att dokumentera bakgrundsljud. Kanske kallas en sådan inspelning Soundscape.

Inspelningen gjordes en söndag förmiddag på trappan till kapellet. I början hörs min Minidisc pyssla lite med mekaniken. För att undvika detta i fortsättningen tänker jag sätta dit en längre sladd mellan mikrofonen och Minidiscen. Det är inte någon särskilt spännande inspelning. Det händer nämligen ingenting. Inte ens en bil som passerar. Allt man hör är lite brus från trafik (E18 eller 26:an) och lite fåglar som provar sina röster inför den stora vårkonserten. En kråka kraxar också vid något tillfälle.







Nåväl så här lät det på kapelltrappan i går morse.

söndag 6 februari 2011

Tyvärr blir det inget youtube-klipp ikväll. Jag har tydligen försökt lägga upp ett klipp med fel filformat. Jag får ta nya tag imorgon.
Jag är inte nykär så det är inte därför jag varit frånvarande. Denna helg har inneburit en besvikelse av stora mått. Jag är ledsen och besviken som man kan bli på människor ibland. Vad denna konflikt kommer att innebära för framtiden är svårt att säga.

Jag har varit ensam i kapellet hela dagarna med undantag från igår då jag åkte till kära väninnan Eva-Lill Petterson och fick mig en rejäl portion paltbröd med fläsk.
Såsen var bland den godaste jag ätit och jag blev så mätt så jag nästan sprack. Då ställer hon fram en tårta...
Tack för underbar mat, Eva-Lill!
Lördagskvällen avlöpte sedan i sakta mak. Jag pysslade en del med att ladda hem programvara så jag ska kunna göra Youtube-klipp inför mina ljudinspelningar. Jag gjorde också en inspelning i morse på trappan till kapellet och den ska jag försöka lägga ut i kvällningen.

Molly låg bredvid mig hela kvällen och softade.
I dag kom Felix till mig och sitter nu och spelar Lego Indiana Jones.

Håll utkik efter min ljudinspelning som jag kommer att lägga ut i kväll.

torsdag 3 februari 2011

Ingen värme i prediksalen men efter en stund stod det klart för mig att dat var mitt eget fel. Vatten är tillfört fläktkonvektorn men jag har glömt att förse densamma med el.
Så här står den temporärt. Jag har byggt en liten konstruktion så det går att flytta den lite. Som man kan se på bilden går det slangar till den istället för rör. Det är förstås också för att den ska gå att flytta lite grann allteftersom den är i vägen.
En bild på konstruktionen i närbild.

När jag kom hem idag provskottade jag för ett eventuellt långkok i helgen. Snöhelvetet ligger ju kvar men det tar bra på snötäcket nu. Jag behöver en skottad yta för att flytta trädgårdsmöblerna till. De får jag gräva fram om det blir långkok. Det gick bra att skotta fram en bar yta och det tycks görligt att köra en gulasch i helgen. Vädret är ju avgörande förstås.

När jag provskottat gick jag in och torkade av min stationära PC inför försäljning. Jag bar ner den i prediksalen för att bli av med den häruppe och sedan städade jag hela övervåningen. Det blir snabbt skräpigt när man har katter har jag märkt. Det blir kattsandskorn överallt till slut.

Nu sitter jag och njuter av Paul Butterfield Bluesband och imponeras av vilket fantastiskt ljud det är härinne. Inte en ton irriterar mig. Det låter helt enkelt så bra som det kan. Jag skulle inte vilja ändra på någonting. Inte mer eller mindre diskant. Inte mer eller mindre bas. Inte mer eller mindre mellanregister. Det låter helt enkelt perfekt.

Mmmmmmm!

onsdag 2 februari 2011

Idag när jag kom hem kröp jag i arbetsbyxorna på en gång. Jag förstärkte den konstruktion som fläktkonvektorn i prediksalen hänger på. Jag gjorde en liten konstruktion som jag tyckte dög men då tänkte jag inte på att fläktkonvektorn skulle fyllas med vatten. Nu är det i alla fall förstärkt så det håller även för den tyngden.
Sedan tog jag med lite beslag och handtag upp och monterade på övervåningen där vi bor. Något som givetvis skulle gjorts för länge sedan. Usch vad det syntes väl att jag slarvat med målningen när man såg diskbänkskanten underifrån.
Nu är det också gjort.


Det hände en lustig sak igår när jag hade bloggat. Jag satt och höll på med datorn som jag ominstallerat Windows på. Molly var uppe och gick på bordet där datorn stod. Jag är inte särskilt förtjust i när katterna är på borden men jag lät saken bero. Molly är den katten som jag satt halsband på. Siv har jag ännu inte fått kroppskontakt med så hon har ännu inget halsband.

Innan jag skaffade katterna tyckte jag att jag var smart och köpte en kattlucka som bara släpper in och ut mina katter. Detta för att slippa utfodra alla katter här i omgivningen. Men för att bara mina katter ska ha tillträde måste de ju ha "nyckel" till kattluckan. Sådana lösningar finns. Katten har en magnet i halsbandet och när magneten kommer nära underkanten av lucksargen så släpper en liten spärr och luckan går att öppna. Den där magneten är ganska stark.
Igår tittade Molly fram bakom datorskärmen med ett saltkar hängande under halsen. Hon såg snopen ut. Saltkaret är gjort av glas med metallock, sådant man ser på borden på restauranger. Jag var tvungen att försöka arrangera en bild för bloggen.
Här står hon med saltkaret runt halsen. Idag ville hon bli av med det så fort som möjligt så det var lite svårt att få ett bra foto. Igår gick hon omkring, till synes oberörd, med saltkaret runt halsen.

Jag kan tänka mig att det ofta kommer att hänga skrot under hakan på Molly när hon får tillträde till hela kapellet och dess omgivning. Skruvmejslar, spikar och diverse andra metallsaker. Bara hon inte får med mina bilnycklar till något ställe där jag inte hittar dem.

tisdag 1 februari 2011

Sitter och gör en nyinstallation av Windows XP på min stationära PC som ska gå vidare till en annan användare. Det är en lång process med mycket väntan. Under tiden lyssnar jag på Santana och väntar på att "Bygglov" ska börja på 4:an. Det händer otroligt lite dessa dagar och jag får anstränga mig för att få ihop något till bloggen. Skrev på köpavtal med lägenhetsköparen idag i alla fall och det är väl det som hänt.

Jag ansökte om att vara med i Bygglov en gång men fick inget svar. Jag tänkte att de skulle tycka det var intressant att visa hur man bygger ett sovloft i en prediksal. Man skulle beskriva sig själv och sin familj lite. Man skulle också skicka med bilder på omgivningen. Jag är väl inte nog intressant och min omgivning är väl inte nog idyllisk för att det ska bli bra TV. Jag minns att jag var kluven till att ansöka. Visst vore det skönt att få det hela gjort men det skulle också kännas väldigt oroligt att släppa det projektet till teamet som tar sig fria händer. Tänk om det inte alls skulle bli som jag ville ha det. Risken kanske är liten. De förhör sig nog ordentligt om hur man har tänkt sig. Det vore ju katastrof om det blev en stil på det hela som inte alls är ens egen.

Ibland skulle jag vilja att vi var två om detta kapellprojekt. Ibland känns det tungt att vara den enda som det kommer an på om något blir gjort eller inte. Ofta är det en fördel att vara ensam förstås. Speciellt när det gäller att välja tapeter och andra saker man kan ha delade meningar om.

Det ska inte dröja nu innan det blir långkok i trädgården igen. Jag är jättesugen på att tända under grytan och bjuda in till gulasch. Ni som varit här och provsmakat vet hur gott det kan smaka. Det största problemet just nu är sittplatser för gästerna. Tyvärr finns ingenstans att sitta inomhus. Trädgårdsmöblerna står fortfarande under snö på baksidan men ingenting är väl omöjligt. Jag kan skotta en plats dit jag kan flytta dem och en annan liten plats där jag kan elda. Jag ska höra med Jörgen om han har lust att hjälpa mig till helgen om vädret blir bra. I så fall blir det musik från vevgrammofonen till maten också.