lördag 27 september 2014

Kapellördag

Lite pyssel efter jag lämnat ifrån mig Felix. Gräsklippning och lite städning efter målarna. Jag drog fram en musikanläggning i prediksalen tillfälligt. Jag behöver höra musik. Högt.
Under tiden jag lyssnade på en massa olika musik tog jag en del detaljbilder från det nuvarande kapellet.

Det är trångt överallt utom där arbete pågår.

Här står den ena högtalaren tillfälligt.

Utanför altandörren har jag byggt ett temporärt vedförråd. Det ska rivas när det är tomt.

När jag flyttade från huset i Smedby till lägenhet, köpte jag en trappstege anpassad för lägenheter. Nu känns den fjuttig.

Rörförstärkere till vänster. Ett slutsteg som heter "Donovan". Konstruktör, Bo Hansson i Karlskoga men det är jag och Jörgen som byggt ihop det. Till höger ett transistorförsteg. Dynaco PAT-4.

Imorgon är det söndag i kapellet.

fredag 26 september 2014

Fredag och jag ligger i fas med tiden

Äntligen har min inre klocka ställt in sig till Kristinehamnstid igen.

Varje dag denna vecka har bjudit på en överraskning vid hemkomsten efter arbetsdagens slut. Målarna har varit flitiga och det dröjer inte innan predikssalens väggar och tak är färdigställda. Idag var det tre målare på nedervåningen när jag åkte till jobbet. P gr a dåligt väder hade man omfördelat resurser så en av gubbarna som egentligen skulle varit ute på något annat ställe var inne här hos mig istället.

Vy från en av dokumentationsvinklarna igår.

Samma ställe idag.

Från andra hållet igår.

Och idag.

Felix sitter och spelar Fifa och jag diskar. En fredag i kapellet som alla andra. Ikväll har han beställt hamburgare och det ska han få.

onsdag 24 september 2014

Onsdag i kapellet

Arbetsdagarna går sin gilla gång och när jag kommer hem möts jag av förändringar varje dag när målarna varit här. Idag åkte jag till Smedby och hämtade Felix först. Han hade sin sista utomhusträning i fotboll ikväll. Jag handlade och åkte hem för att se på förändringen under tiden. Idag låg en liten lapp på en stol när jag kom hem. Det stod "Tänd gärna en brasa i kaminen ikväll för torkningens skull". Det gjorde jag och sedan fotograferade ur dokumentationsvinklarna för kvällens två bilder.
Här ser man den begynnande brasan flamma.

Målaren har spacklat idag.

Igår hade jag en kompis här på besök. Vi diskuterade lite inredning och taveluppsättning. Jag börjar som sagt komma dit när jag får hantera sådana angenäma tankenötter. Åtminstone lite försiktigt.

måndag 22 september 2014

Målarna har anlänt!

I morse kom Målar-Ulf från Miljönären. Vi diskuterade lite hur jag tänkt mig och sedan åkte jag till jobbet i Karlstad. När jag kom hem var jag förväntansfull och kände lukten av målarfärg så fort jag slog upp ytterdörren. Normalt luktar inte färg särskilt mycket nuförtiden men det kändes tydligt när jag kom hem. Ulf hade sprejmålat de gamla fuktfläckar som fanns i tak och på väggar. Man gör så för att försegla fläckar så de inte ska "slå i genom" när den nya färgen stryks på. Det dom använder till förseglingen är inte vattenbaserat och därför luktar det starkt av lösningsmedel.

Ulf hade även satt på en värmefläkt för att förkorta torktiden. Jag lät målarna måla delar av taket i förra etappen för att jag insåg att jag behövde ha golvyta att ställa saker på under etapp två. Det ser lite dumt ut just nu men det finns en tanke bakom det och det kommer att bli bra i slutändan.


Nutte, snickaren kom och skulle rikta upp min altandörr som kärvar lite. Den är nyss ditsatt men det verkar som om kapellet slagit sig lite sedan dess. Det blev lite krångel innan han fick dörren att öppnas friktionsfritt. Nu tycks det funka i alla fall.

Det kommer att bli jätteroligt att komma hem från jobbet på dagarna nu den närmaste tiden för att se vad som hänt under dagen. Så här ser det ut ikväll. De här fotovinklarna kommer ni vänja er vid.

söndag 21 september 2014

Försök till nystart på kapellbloggen

Det är drygt två år sedan jag gjorde det senaste inlägget på kapellbloggen. Mycket har hänt sedan dess. Lina och jag är inte tillsammans längre och min 70-åriga mor har blivit dement. Katten Molly är död men Siv är kvar. Jag har byggt ett sovrum åt mig och har flyttat ner en våning. Felix växer och frodas och jag har sedan en tid fått en nytändning när det gäller kapellrenoveringen. Jag har bytt jobb och arbetar numera i Karlstad. Min silverfärgade SAAB har skurit och jag har en vinröd nu istället.

Just nu håller jag på att renovera prediksalen och jag ser slutet på det rummet. Jag har anlitat Miljönären för tapetsering och målning tidigare. De har gjort klart halva prediksalen. Konstigt kanske men jag har ont om utrymme här så jag får flytta runt saker hela tiden för att komma åt nya ytor att renovera. Därav är halva rummet klart. Nu är det dags för etapp två och det blir Ulf Lindberg på Miljönären som får förtroendet även denna gång. Jag var hemskt nöjd med hans arbete och honom som person. Lätt att ha att göra med och behaglig. Min elektriker Lennart Undevall har också varit här med jämna mellanrum och kommer att behöva hänga här ett tag till. MR Kyl och Värme fixar med värmen i prediksalen och A Skorstenar har varit här och installerat en ny kamin. Sedan har vi "Snickarn". Nutte som han kallas och Anders Lindqvist som han heter. Utan honom skulle inte det inte vara något boende här i kapellet. Jörgen hjälper mig med elektroniken fortfarande och nu har min gamla vän Roland lovat att hjälpa till att brädfodra baksidan.

Denna bild är tagen mot det blivande köket. Öppningen som syns mellan rummen ska vara så sedan. Inga dörrar ska skilja av prediksalen från köket. Till vänster om öppningen har jag däremot satt igen en dörr. Den öppnades från främre hallen förut men nu måste man gå genom det blivande köket i fortsättningen. De nya tapeterna syns till vänster och det ska bli så i hela prediksalen förstås. Nya fönster har satts in mot Filipstadsvägen.

Mot trädgården på baksidan har en altandörr satts in och två mindre fönster. Nu ska väggar och tak färdigställas och målar-Ulf kommer imorgon bitti kl 06:45.