söndag 9 januari 2022

Pysselsug

Jag inser nu att jag längtat efter att pyssla. Pysslar gör man inte i en hyrd lägenhet. I alla fall inte jag. Hacka lök. Göra risotto. 

Innan jag åkte gjorde jag en sats "Masala". Garam masala betyder het kryddblandning. Denna är inte het.


Jag började med att rosta kryddorna lite försiktigt i en medelvarm panna.


Jag lät det hela svalna och pillade sedan bort kardemummakapslarna och sparade bara fröna.


Sedan körde jag kryddorna i min lilla mixer till ett pulver.

Med en doften i näsan åkte jag till Jula i Välsviken och köpte en skärmaskin och lite plastlådor. Skärmaskinen var verkligen inte av högsta kvalitet men den var billig. Köp inte en Menuett skärmaskin på Jula. Den gjorde till slut som jag ville men det var ingen som helst kvalitet. Den är oprecis, racklig och plastig. Det var däremot lite trevligt att köra bil.

Sådant här kött finns att köpa i Spanien. Bitarna kostar 3 € styck så jag köpte med några. De behöver inte förvaras i kyla heller.


Det var därför jag köpte skärmaskinen. För att skära "köttchips" av det där köttet.


Här ska de få ligga och torka har jag tänkt. Jag har redan provsmakat förstås och det är jättegott.


Här skar jag upp skivorna ytterligare. Till småbitar som jag tänkte strö över min svamprisotto som var föremål för dagens nästa pyssel.

Jag köpte "kastanjchampinjoner" som jag fräste på lite för sig. Istället för höns- och grönsaksbuljong körde jag svamp- och grönsaksbuljong.



Det blev så underbart gott.


Jag tycker det är så gott att värma risotto så jag gjorde tre matlådor också. 

Två - tre minuter på max i mikron, några varv med salt- och pepparkvarn, ringla över lite olivolja och sedan är det klart.

Det är helt otroligt vad mycket snabbare mitt Internet här är än vad det var i lägenheten. Jag tyckte inte det var något fel på det nätet men detta är mer än dubbelt så snabbt.

Imorgon är det arbetsdag igen.

Inga kommentarer: