fredag 20 januari 2023

Dagen då ingenting hände

Fredag. Onlinemöte på morgonen och minnesanteckningar resten av dagen. Eldat för att få upp lite värme. Fiskpinnar och mos till lunch. Sådana här dagar kanske behövs de också. 

Började läsa Seneca igår med en obeskrivlig iver men jag fick ge mig eftersom boken var för tung.


Med en vikt på dryga kilot blir det för jobbigt att ratta runt den liggande på rygg i sängen. Jag får tänka om där. Kanske ta med den till Spanien där jag har sittplatser avsedda för läsning på ett helt annat sätt än vad jag har här. Jag gav mig på Knausgårds "Min kamp" del 3 istället. En behändig pocketbok för sängläsande på rygg. Det är inte lätt det här med litteratur.

Sådana här dagar då det inte händer något får mig att dagdrömma om den närstående framtiden om möjligt ännu mer. Tobaksodlingssäsongen 2023, sommarvistelsen i Spanien, min resa dit om två veckor, höstens vinterreseplanering och hela tiden nedräkningen till pensionen om fem år. Men vad mycket saker jag ska ha varit med om innan dess. Vad mycket nya saker jag ska ha lärt mig då och kommit till insikt om. Man lär sig ju nya saker varje dag. I alla fall tycker jag att jag gör det. Om jag lärt mig en sak varje dag i livet har jag lärt mig drygt 21 000 saker i mitt liv men det stoppar förstås inte där. Jag lär mig oftast fler saker på en dag än en faktiskt. När jag går i pension har jag lärt mig drygt 2 000 saker till.

Åkte till Maxi och köpte citron. Jag tänkte dricka lite rom och göra "Lemon drops" men när jag kom hem var jag inte sugen längre. Det blir konstigt nog ofta så. Jag satte mig istället och fortsatte att försöka lära mig videoredigering i Premiere Pro.

Inga kommentarer: