söndag 24 september 2017

Älgflugor

Igår lyssnade jag på skivor av Mikael Ramel hela kvällen. Det var längesedan men skivorna är fantastiskt bra. Han spelade ju med i Fläsket brinner och Samla mammas manna. Det hörs på hans soloplattor att han var väldigt tongivande i de ovan nämnda progbanden.

Imorse följde jag med min kompis Roland ut i skogen för att hjälpa honom att bygga ett älgpass. Älgjakten börjar om två veckor häromkring.
Vi hade med motorsåg, spik, hammare och några brädor. Så fort vi kom in i skogen blev vi hårt ansatta av höstens stora plåga här i värmlandsskogarna. Den fruktade älgflugan. Inte för att den bits men det är hemskt obehaglig att få på sig. Så fort man går emot lita sly så flyger dom upp ur buskaget och börjar attackera. De kryper gärna in i håret och under kläderna. När de väl landat biter de av sig vingarna och blir som platta flugor utan vingar som kryper omkring. Det är nästan omöjligt att få bort den från skinnet när de kryper omkring. Det går inte att borsta bort dem. Nan måste nypa tag i dem och försöka krossa dem mellan fingrarna. De är stenhårda så man få ta i en del. De kröp i mina ögonfransar när jag spikade och Roland var tvungen att hjälpa mig att plocka bort faanskapen.
En bra början till älgpass. Lite mer bräder behövs och lite granris för att få bygget att smälta in i naturen. Roland ska bygga ett provisoriskt tak också.

I eftermiddags åkte jag och tittade på Felix när han spelade fotboll hemma mot Arvika. De fick tyvärr stryk med 3-5.

En svensk hösthelg till ända.

Inga kommentarer: