måndag 9 april 2018

Färgkombinationer

Det här är mina glasögon. Genom de där linserna har jag sett en del men det är inte glasen som är intressanta i dagens inlägg. Det är skalmarna. Jag har haft oranga skalmar ett tag men när jag var i New York senast fick jag ett par gröna av min glasögonhandlare där.

Angel-eyes på Broadway mellan 101:th och 102:th street. Awilda Sosa, som föreståndaren heter, har skickat bågar till mig när de gamla gått sönder. "Det går på garantin" har hon sagt och nu när jag var där senast förbeställde jag bågar inför besöket. Hon är häftig den där kvinnan. Alltid jätteglad och tillmötesgående. Kindpussar och hela den biten. Jag brukar köpa med en flaska "Absolut" till henne när jag åker över.

Jag har haft gröna skalmar förut också och det är nog den kombinationen jag tycker bäst om egentligen. Lila bågar och gröna skalmar.

För ett tag sedan gick den högra gröna skalmen av så jag satte dit den gamla oranga. Jag tycker inte att det gör något att ha olika. Det blir bara mer färg men folk kanske tycker att det är konstigt. Det är faktiskt nästan ingen som har kommenterat det.

Men jag tycker inte att det är konstigt alls, tänkte jag idag när jag stod framför en spegel. Inte konstigare än att en röd bil har en blå framdörr eftersom det varit något fel med originaldörren.

Men då slog det mig! Man ser inte sådana bilar nuförtiden. Lapptäcken av ihopplockade reservdelar från andra bilar av samma modell. Förr var det ju jättevanligt och inget konstigt alls. Folk gör inte så längre tydligen.

Nog om denna vardagsfundering.

Ikväll var Anders Spelling från Spellings Glas här och tittade på ett uppdrag. Han ska förse mig med glas till stänkskydd ovanför diskbänken. Vi mätte lite och resonerade. Jag ska leverera exakta mått senare.

Imorgon ska jag kontakta Franssons golv. Johan Fransson ska sätta linoliummatta på väggen ovanför diskbänken så jag tar upp den gula kulören från golvet till midjenivå. Det är den mattremsan Spelling ska sätta glas över sedan.

Till veckan kommer elektrikern och MR Kyl & Värme som ska installera el respektive vatten.

Under tiden ska jag montera lite fler lådor och pyssla lite i köket.


Inga kommentarer: