söndag 1 april 2018

Ännu en vårdag men det vill sig inte riktigt

Heldag på baksidan där jag försökte sitta i solen hela dagen. Jag bar ut lite saker från kapellet till uthuset och försökte tömma bakre hallen på "bra att ha saker". En del ska till tippen också och de ställde jag i en annan bod. Jag vill att skräpet ska vara torrt när jag slänger det. Jag hatar att hantera saggiga gipsgivor och wellpappsgröt.

I förrgår beställde jag resa till New York. Jag åker den 22 augusti och kommer hem den 5 september. 13 nätter denna gång. Lite mer än jag brukar men jag har längtat så mycket nu. 5 000 gick resan på från Karlstad via Frankfurt till NYC. Boendet är ännu oklart. Jag försökte få en deal med hotelchefen på hotellet jag brukar bo men han var dyr. 125 dollar för de första 14 nätterna och därefter 100 dollar per natt. Plus skatt som det alltid är iofs.

Jag skrev att det var "over my budget" och han svarade omedelbart och frågade vad jag kunde ge. Jag skrev 90 dollar per natt och sedan dess har jag inte hört något. Han kanske blev sur. Jag orkar inte vänta utan beställer boende via Airbnb denna gång. Jag har aldrig gjort det förut så det känns lite osäkert. Jag har i alla fall skickat iväg en önskan om ett rum på W 96:th street och får vänta i 24 timmar på att få ett svar. Vi får väl se hur det går. Det är i alla fall i kvarteren där jag brukar hänga. På Upper west side. En trivsam stadsdel där man känner sig som en vanlig människa, vem som helst. Inte turist i alla fall.

Våren kommer långsamt i kapellet i år. Det är ingen glädje i rösterna hos småfåglarna. Tranorna passerar tysta över kapellet och det verkar som om alla är trötta på allting. Plikttroget gör alla sina vårsysslor utan glädje. Det är kallt på nätterna och snön ligger kvar ännu. Det är stenhård skare på morgonen och den smälter heller inte under de korta soltimmarna.
Här är i alla fall en som njuter nu.

Jag hade besök av grannkatten, Doris idag också. Hon kom till mig i solen och ville bli lite kliad på huvudet en stund. Och det kunde jag väl stå till tjänst med.

Pratade också med min vän Ivar i New York ikväll. Våren har kommit även där. Han och jag pratar inte så mycket småfåglar. Ikväll pratade vi om min stundande resa och om var jag ska bo. Han ska försöka ta några semesterdagar när jag är där.

Inga kommentarer: