tisdag 21 juni 2022

Vanans makt

Ni som vill få fler exempel på hur roligt det är att vara högkänslig fortsätter lämpligen att följa kapellbloggen. Min bok fortsätter egentligen här med nya upptäckter hela tiden.

Här är ett exempel från träningen i morse. 

Jag fick se ett eldoselock som var smutsigt. Jag drog direkt slutsatsen att det suttit en strömbrytare där tidigare men som ersatts av ett lock när man installerade rörelsekänslig brytare i duschen på gymmet.

Det lustiga var att jag inte ens nådde fram till doslocket innan lampan tändes. 

Då måste vanans makt vara stor när man inte ens hinner vidröra locket innan lyset tänds. Men likväl hinner man inte hejda den onödiga rörelsen innan man inser att det inte längre behövs handpåläggning.

Jag tittar ofta på det norska programmet på TV som heter "Där ingen kunde tro att någon kunde bo". Det handlar om människor som dragit sig undan mänskligheten för att bo otroligt avskilt. Ofta på en ö i norska skärgården där de lever ensamma hela vintrarna. På somrarna kan det vara lite tillfälligt boende i närheten men när höststormarna börjar vina och man riskerar av att bli strandsatt flyttar de flesta in till fastlandet igen. De människorna kan jag förstå. De har inget emot att vara ensamma en hel vinter. Det skulle inte jag heller ha.

Ni som känner mig sedan tidigare har nog hört att jag skulle vilja arbeta som fyrvaktare. För att få vara ifred men ändå ha en viktig sysselsättning. På sätt och vis är jag en fyrvaktare i kapellet nu. Skillnaden är bara den att plötsligt kan det komma besök jag inte räknat med. Ofta blir de där besöken trevliga möten men jag blir alltid lite störd initialt.

Förra veckan var jag i Karlstad två gånger och nu har jag verkligen fått min ranson av kollegor. Vi pratade ergonomi på måndagen. I förrgår var jag och rensade bort lite av mina gamla saker i uthuset hos Felix mamma. Sådant som blivit stående sedan jag flyttade därifrån för 14 år sedan. Mest skräp förstås men nu är det här i alla fall. 

Detta armstöd hittade jag bl a. Jag minns att det skulle slängas vid en förrådstömning på länsstyrelsen men jag gillade det så jag tog med det hem. Snacka om vintage-ergo. I grön hammarlack och allt. En helt underbar pryl som jag aldrig kommer att göra mig av med.

Den fungerar faktiskt någorlunda också.

Priset på högrevsfärs häromdagen var korrekt. 160:-/kg. Ofattbart!

Inga kommentarer: