tisdag 5 juli 2011

Sömnlös natt för mig i kapellet. Lina och jag har varit på heldagsutflykt i Lidköping idag. Jag ville så gärna åka till Rörstrand och Ittala-outleten som finns där. Det var flera år sedan jag var där och det är lite roligt att titta på porslin och husgeråd. Endast några småsaker kom med hem därifrån. Lidköping är för övrigt en liten vacker stad. Här sitter Lina med en präktig (arrangerad) mjölkmustasch. Hon tog en cappucino vid Rådhuset. Själv tog jag en dubbel espresso.

Den första semesterveckan är förbi och vi har båda gått in i den andra. Under veckan har jag tagit ur två fönsterbågar och fått dessa kittade. De ligger fortfarande kvar på bockar i prediksalen för målning några varv till. Det är ju en veckas torktid på kittet så bågarna är ur karmarna i cirka tio dagar sammanlagt.

I slutet av förra veckan åkte Lina till en väninna och väninnans sommarstuga. Hon återvände i lördags och det blev ett kärt återseende med Champagne och jordgubbar. Här ligger två humrar på upptining inför den fortsatta grillningen denna stilla lördagskväll.

I onsdags förra veckan var Lina, jag och Felix på "räkfrossa" på Mastmagasinet här i staden men det var väl inget jag vill rekommendera precis. Kvällen var underbar och vi satt på uteserveringen. Felix åt fläskfilé, pommes och bearnaisesås och var nöjd med det. Det var fria räkor denna kväll så jag och Lina åt en hel del. Det var frysta, smaklösa och blöta räkor med en massa antennbitar i. Såserna till räkorna var blaskiga och rinniga. Inte alls stabbiga som majonäs och aioli. Brödet var som ogräddat bake-off bröd. Ett riktigt uselt och taffligt upplägg skulle jag vilja säga. Vi åt ändå en hel del räkor och gick mätta därifrån.

Denna natt är sömnlös för min del, som sagt. Jag vet inte varför. Värmen är inget problem men det går bara inte att somna.

1 kommentar:

marita sa...

Ser mysigt ut!!Ha en fortsatt skön semester..

Kramizar