torsdag 30 juni 2011

Midsommaraftonen blev precis som vi ville. vi tod det jättelugnt, Lina och jag, och åt sill först kl. 21. Janssons frestelse och revbenspjäll med het glace och matsup slank också ner. Vi somnade mätta i varandras famnar denna midsommarnatt.

Midsommardagen hade vi bjudit in våra vänner till grillkväll. Gästerna droppade in en efter en och när alla var samlade grillade vi och drack öl, rosévin och snaps. Då några av våra vänner är musiker blev det ganska snart livemusik vid kapellet. Här sitter Lars med sin gitarr. Gunilla sitter och njuter av vackra gitarrtoner. Så här satt vi. När grillningen var klar, flyttade Lina och jag bort matbordet och ställde dit den gamla bykgrytan där elden redan brann. Pia och Eva.Kapellmästaren himself i sitt esse. Jesper lattjar med basen. Goa lilla Lina var glad, go och varm som vanligt.

Det blev en lyckad kväll och det går t o m att se ett litet youtubeklipp här.

När vardagarna började denna första semestervecka var Felix hos mig och Lina. Han går på KFUMs idrottsskola på förmiddagarna och får prova på en massa roliga aktiviteter. Jag tog mig an ett par fönster på övervåningen och jag har tänkt ta de återstående på detta plan denna sommar. Här sitter det återanvänd byggplast för gluggen medan fönstren skrapas, kittas och målas. Kittningen lejer jag bort till Spellings. De gör det så mycket bättre än jag och fort går det också.

Nu när det varit värmebölja här i Kristinehamn, har vi åkt till Revsand när Felix idrottsskola varit slut för dagen. Det har varit fantastiska badtemperaturer och det är så här sommaren ska vara.

Idag åkte Lina bort med en väninna till väninnas sommarstuga så Felix och jag har fått klara oss själva. Det känns lite konstigt att vara ifrån henne och Felix saknar henne också. De går så bra ihop de två så jag blir alldeles varm av att se dem tillsammans. Här sitter Filuren i sin nya brassestol på stranden idag.

Just nu kom det en liten regnskur över kapellet. Den var ganska efterlängtad och jag kan nog slå av min aircondition här på övervåningen snart. Min AC har varit en välsignelse dessa varma dagar.

Inga kommentarer: