tisdag 7 juni 2011

En ny arbetsvecka är precis påbörjad efter en fantastisk helg. Detta blogginlägg kommer att innehålla hela helgens händelser.

Felix kunde inte somna kvällen innan vi skulle till Göteborg och Liseberg. Han var extraladdad den onsdagskvällen. Till slut föll han dock i sömn efter det att jag skrivit små ord på hans rygg med mitt pekfinger, bokstav för bokstav. Han fick sedan gissa vad jag skrivit. Lina kom strax efter halv åtta på torsdags morgon och plockade upp oss. Strax efter elva var vi framme vid södra entre'n på Liseberg. Förmiddagen var lite kylig och mulen men det var bara bra för att köerna skulle hållas korta vid åkattraktionerna. Vi började med Flumeride och blev bara lite blöta.Den tog vi två gånger i sträck. Sedan gick vi till Kållerado men Lina passade på att åka Balder när vi ändå passerade denna. Felix och jag åkte Kållerado ett varv. Sedan gick vi till Uppskjutet som Lina och jag åkte var sin gång.

Solen började komma fram och det blev en vacker sommardag. Vi tog en sväng ner på stan innan vi avlutade med Flumeride en gång till. Då var det 20-minuters kö.

Vi åkte till stugan där vi skulle sova och kröp till kojs ganska tidigt. Det hade varit en lång dag för oss alla.

På fredagen åkte vi till Universeum och gick varvet där.


Felix uppskattar verkligen det stället.


Vi tog en sväng ner på stan även denna dag och åt köttbullar på köttbullecafeet i vanlig ordning. Det var första gången för Lina men köttbullarna fick gott betyg av henne också. Vi tog spårvagnen tillbaka till parkeringen och åkte hem. Hem till kapellet där Lina bjudits in att sova för första gången när Felix också sov där.


Hundarna sov hos Felix, precis som han ville.

Vi hade en underbar resa vi tre och jag upptäckte sidor hos Felix som jag aldrig förut sett. Han har varit så jättego mot Lina. Så kärleksfull och omtänksam. På fredagsmorgonen i stugan låg vi alla tre i min 80-säng och han låg och kände på Linas mjuka ögonbryn. När vi åkte rulltrappa kramade jag honom. Då sa han till mig att jag skulle krama Lina också så det inte blev orättvist. Han har verkligen utforskat min och Linas kärlek, jämfört den med hans och min och blivit trygg i det. Han har varit helt fantastisk och jag och Lina kan inte vara nöjdare med denna nya vetskap.

Linas och min kärlek bara växer och jag begriper inte var detta ska sluta. Livet är underbart!


Lördagsförmiddagen bjöd på härligt väder och vi duschade med trädgårdsslangen. Vi körde ner Felix till hans mamma på lördagen och tog det lugnt efteråt. Det var fantastiskt väder så vi bara satt i solen och gjorde ingenting på eftermiddagen. På söndagen slappade vi i solen igen och tog sedan en tandemcykeltur ner till Linas mor för eftermiddagskaffe. Hundarna satt så fint därframme i drickabacken och njöt av färden.


Så här ser hojen ut med drickaback monterad.

Måndagen fasade jag för. Heldag med fotbollsmatcher och familjedag vid Björkvallens idrottsanläggning. Det var klasskampen i fotboll som skulle avslutas. Jag ville verkligen inte delta då jag inte finner någon glädje i idrott. Men jag kände mig tvungen för Felix skull. Det blev ändå en bra dag och Lina var med en del också.


Så här såg det ut när Felix visade vår iPad för kompisarna.


Laget. Tvåa blev dom och jag måste medge att det var en rafflande final.

Felix sov med oss i kapellet även denna natt men det var så varmt att det var svårt för honom att sova. Jag satte på AC:n och fick ner temperaturen till slut. Felix somnade nog halv tolv denna kväll. Kompisen Anders kom också på besök.

Nu har arbetsveckan som sagt börjat igen och idag har jag också fått tre lass med massor levererade till tomten. Jag hoppas på mera imorgon och att grävaren kan komma i veckan och jämna ut massorna.

- Posted using BlogPress from my iPad
4 kommentarer:

A sa...

Antar att upplevelserna gett er mersmak - kika på denna länk, skulle tro att både ni och junior skulle bli begeistrade av ett besök, kanske nåt att planera in i framtiden - öppet året runt om om jag inte har fel:

http://www.tomtit.se/hem/

Eddie sa...

Har faktiskt varit där som vuxen och det vore jättekul att ta med Felix dit. Vi var på något liknande i Karlskoga som var helt värdelöst. En liten barack med ett 20-tal experiment av vilka drygt hälften inte fungerade.

Therese sa...

Glädjande läsning Herr Pettersson! :-)

Therese sa...

Herr Persson menade jag ju! Det tog mig nån vecka att komma på det.