fredag 24 juni 2011

Nu är det då äntligen sommarsemester 2011. Jag, Lina och Felix har ingenting planerat utan allt får gå sin gilla gång och spontanitet får vara ledordet denna sommar. Jag har lite snickerijobb planerat bara. Jag ska göra iordning fönstren på övervåningen och måla söderväggen. Det känns ändå som att jag kan ro iland det med vänsternäven medan vi upplever vår första semester tillsammans, Lina och jag.

Jag har tagit på mig ett litet arbete som passar regniga semesterdagar. Sådana dagar då man var inne och byggde med Lego när man hade sommarlov. Jag ska göra en förteckning över några kartonger med gamla elektronrör. Många anser att dessa gamla rör är skräp numera och en förlegad teknik. Ett antal sådana här kartonger har hamnat på soptippar de senaste 30 åren men nu börjar entusiaster få upp ögonen och öronen för hur bra det kan låta om man bygger förstärkare med denna teknik. För egen del anser jag att det är så ljud ska  låta. Jag har aldrig hört förstärkare med transistorteknik förmedla "känsla" och närvaro på ett sätt som rörförstärkare gör. Jag ska kolla lite bland rören i lådorna för att se om det finns några "dyrgripar" bland de mera mediokra modellerna. Det går att sälja dyrgriparna istället för att köra dem till tippen.

Lina och jag ska köra Felix till hans mamma idag och sedan ska vi ta midsommar bara hon och jag. Vi har lagt in sill och gjort Janssons. Det ska bli en midsommarafton på tu man hand. Vår första. Det är mycket som är "vår första" och vi lär fortfarande känna varandra.

På midsommardagen däremot ska vi ha några behagliga gäster här i all enkelhet.

Nu får vi hoppas på att vädret tillåter allt man vill göra denna sommarsemester.

4 kommentarer:

Pellezenga sa...

Ha en riktigt skön sommar nu! det blir fint vid Kapellet. Brukar åka förbi och kolla när möjlighet finns!

Eddie sa...

Titta in nästa gång och presentera dig, vettja!

Lars G sa...

Jag byggde min första rörförstärkare 1966, när jag spelade gitarr i ett bluesband vi hade på skolan. Vi hade inte råd att köpa något PA (då hette det sånganläggning), så jag byggde en rörförstärkare till denna som en rip-off av Dynaco PA 35 (tror jag den hette) med EL 34 slutrör och delar från slaktade radioapparater. Det lät, men jag vet inte om det lät bra?

När du skriver om midsommar minns jag min första midsommar med min nuvarande fru för 11 år sedan, vi hade jättekul, men inget man skriver om på internet..........

Lars G

Eddie sa...

Dynaco kör vi stenhårt med här i kapellet. Just nu har jag en transistorbestyckad PAT 4 när mitt rörförsteg behagar krångla.