fredag 17 juni 2011

Skolavslutning i bedrövligt väder. Samma som förra året alltså. Väl inne i kyrkan och i skydd av regnet sjöng barnen "Den blomstertid nu kommer" men i år i ett raskare tempo än vad jag är van vid. Det är tight om kyrktid denna skolavslutningsdag så man speedar väl på lite. Jag trivs inte i hårda kyrkbänkar men vad gör man inte för sin lilla guldklimp. Uppställda tillsammans med fröken en sista gång. Godingen till vänster. Nils och Ali är också med på bilden.

Nu stundar helg och efterlängtad "Linatid". Jag sitter och väntar på Lina och spelar nyinköpt musik. Jag har börjat beställa skivor från Amazon i England. Oftast mycket billigare än Sveriges webbutiker. Jag tillhör ju dem som fortfarande vill äga den lilla plastbiten som musiken finns på. Jag laddar aldrig ner musik. Jag tror inte riktigt på att ljudkvaliteten motsvarar den på skiva. Direkt när skivan anländer lägger jag in den i iTunes och spelar den sedan från datorn. Fodralet med plastbitarna får stå ospelade i en bokhylla.

Igår räknade jag på vad matjord till framsidan skulle kosta. Jag har fått massor och dessa är grovplanerade så det är egentligen bara att lägga på matjord och så gräs. Här ska jag ha en rundel mad blomrabatt framför kapelltrappan och en smal grusgång från Filipstadsvägen. Det ska stå ett äppelträd på vardera sidan om rundeln också har jag tänkt. Bilinfart kommer att bli på baksidan. Så här ser framsidan ut nu. Det kommer att bli jättebra.

Men ca 10 000:- skulle det kosta att köpa matjord till detta och det är jag inte alls sugen på att betala så här strax före semestern. Jag måste fundera och luska lite om det går att få tag på billigare jord. Man skulle känna en storbonde...

3 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Tror du inte det blir svårt att få äppelträd att trivas med så hårdpackat under lagret med matjord? Hur stor grop du än gräver vid planteringen är det ju meningen att träden ska bli stora, och rotsystemen blir enorma. Eller har du frågat nån växtmänniska om detta? (Det kanske går jättebra, jag vet ju verkligen inte allt om aplar. Strängt taget vet jag bara hur såna trivs och trivts genom decennierna på olika ställen på vår tomt, och där kan man se att allt som planterats i närheten av hårdpackade ytor har varit klenvuxet och så småningom tynat bort. Ju bättre lerjord, desto frodigare träd & rikare frukt.)

Fast snyggt skulle det vara. Hoppas det funkar!

Eddie sa...

Jag tror på guschelov och planterar två träd. Grävaren ska få ta några rejäla tag med skopan där de ska stå och i de groparna fyller jag bara matjord. Jag har ingen mångårig erfarenhet av trädplantering men det låter rimligt att rötterna har svårt att trivas i för hårda jordar. Jag tror att jag nämner de rådande förhållandena för den jag köper träden av så kanske denne kan förorda en viss sort. I Smedby planterade jag ett Åkerö på en plats som var omtalad för att vara omöjlig vad gäller trädtrivsel. Det stämde också. Trädet lever men ser ut som ett åldrat barn. Litet, klena små kvistar med lavar på och det har hittills inte blommat. Det har nog stått där i tio år.

K-L sa...

Vad tråkigt med regnig skolavslutning. Här lär vi i stället oja oss över värmen och mina barns skolavslutning hålls därför mellan 19:00 och 23:00.