måndag 12 december 2011

Renoveringsarbetet fortsättes så smått i kapellet. Jag har emellertid drabbats av "frusen axel" vilket är en annan benämning på ledkapselinflammation i ena axeln. Stundtals gör det mig helt oförmögen att ens klä på mig men det är på bättringsvägen tack vare Diklofenak.

Jag har alltså fräst vändspår i mitt spånskivegolv. Jag har också lagt ut värmeutjämnande aluminiumplåtar på golvet och lagt ut den värmeslang som ska värma upp det aktuella utrymmet. När jag skulle få ner slangen i spåren uppstod ett hemskt problem. I böjarna stack slangen upp lite ovanför överytan på spånskivan och då kan man ju inte lägga golv ovanpå. Slangen var så stel att den blev lite oval när jag tvingade ner den i kurvorna. Jag provade då att värma lite försiktigt på den med varmluftpistol och då gick det hur lätt som helst. Slangen lade sig perfekt i kurvorna och inget stack upp. Jag värmde kanske i 20 sekunder på den halvmeter av slangen som skulle ner i själva böjen. Slangen blev knappt varm ens men det räckte tydligen.

Sedan har jag reglat upp den vägg som ska dela av utrymmet i ett gästrum och en sorts hall.Här står jag i hallen och fotograferar väggen utifrån. Och här står jag i gästrummets ena hörn. Jag har köpt en glasruta som ska sitta bredvid dörren och släppa in dagsljus i hallen även om dörren till gästrummet är stängd. Jag sätter alltid OSB-skivor innan jag sätter gips. Detta för att ha något att skruva i i väggarna. Här har gipset kommit upp också.

Imorgon kommer elektrikern för att dra el till gästrummet. På onsdag kommer MR Kyl & Värme för att koppla varmvatten i golvslangarna.

Just nu har jag en sats med snus i ugnen. Jag ska prova att göra eget snus och har köpt en färdig sats. Det luktar varm piptobak här i kapellet nu.

4 kommentarer:

Lars G sa...

Förra veckan gjorde jag exakt samma sak i entrén till vårt hus, men jag hade inga problem att böja ner rören i vändningarna. Sedan gjöt vi 4 cm flytspackel på detta, eftersom vi skall ha golvklinker som beläggning. Klinkerläggning och fogning blev klart igår. Bra idé med OSB-skivor bakom gipsen, jag har gjort likadant.

Eddie sa...

Fräste du vändspåren själv Lars? Jag dlev orolig att jag fräst för grunt trots att det bara var ca 2mm gods kvar i botten på frässpåret.

Jag ska lägga parkett i gästrummet (endast 5 kvadrat) och spånskiva+linolium i hallen. Jag ska också dela av hallen ytterligare och bygga ett skafferi mot norrväggen men det blir lite längre fram. Först ska gästrummet bli helt färdigt så jag kan flytta in där. Felix (sonen) behöver mer plats på övervåningen. Han håller på att växa ur sin korta säng och en större får inte plats. Min säng får inte plats i gästrummet så han får ta över den tills vidare. Jag får köpa en 90 säng till Felix som jag får låna tills mitt riktiga sovloft blir klart i prediksalen.

Lars G sa...

Ja,jag fräste vändspåren själv. Ja, det blir inte mycket skivgods över. Jag lade 17 mm rör, och skivan är 22. I mitt fall spelar det ingen roll om rören sticker upp lite i flytspacklet, men om man skall lägga annan golvbeläggning får rören inte vara över skivans plan.

Eddie sa...

Flytspackel har ju en förmåga att "släta över" och, för evigt, gömma små misstag.

Jag var rädd att jag skulle få fräsa 1 mm till i de redan så sköra spåren men det slapp jag som tur var. Tänk dig själv att skruva dit mallen på rätt ställe igen och fräsa bort en löjlig mm...