måndag 26 december 2011

Småpysslat med gästrummet, jobbat på ordinarie arbete och julat lite.

Golvvärmeslingan är provtryckt och så fort elektrikern har varit här och kopplat in cirkulationspumpen, eller "pushen" som rörkillarna kallar den, så ska det spridas skön värme i det nya lilla rummet. Golvet är lagt, alla väggar är gipsade och en dörr med karm har flyttats från en annan del av kapellet. Parkettgolv i matt ek. Här syns också att den gamla dörrkarmen är på plats. Snickaren var här mitt på blanka juldagen och gjorde ett ryck tillsammans med mig.
Julafton inleddes som vanligt hos mig i kapellet. Felix ska alltid sova hos mig natten innan. Det brukar vara svårt för honom att sova natten före själva julafton men i år somnade han som en klubbad oxe efter denna kvällsmat. Han vaknade på morgonen och jag frågade honom vad klockan var. -04:27, svarade han och jag ansåg då att vi var tvungna att försöka sova en stund till. Han kröp över till min säng och vi lyckades faktiskt somna om tills 06:30. Då gick vi i alla fall upp och han öppnade dagens första klapp. Det är också tradition. Han ska ha lego på morgonen och sedan bygger vi direkt innan frukost. I år fick han en fyr som lyser. Jättefint litet fyrhus med båt och allt. Efter Kalle Anka delas resten av paketen ut men då hos hans mor i Smedby. Här sitter hans morfar och mor. En fin Star warsbyggsats. Julklapp från farmor.
Efter julklappsutdelningen åkte jag ner och pussade lite på Lina. Hon firade med sin stora familj hos sin far.
Igår var Lina och jag hos Linas mamma och åt lite god julmat. Hennes mormor var där och hade en liten sak till mig. Ett arbetsställ i bomull som inköpts 1975 när klädaffären Sveamagasinet slog igen. Hängslebyxa och kavajliknande jacka med slag och allt. Originaletiketterna satt fortfarande kvar. Och vem minns inte denna gamla beprövade konstruktionen på hängsle! Plaggen var så fina att jag inte har en tanke på att använda dem som arbetskläder. Det lutar åt att jag färgar dem och använder dem till vardags. Vi får se vilken kulör det blir.

Nu stundar arbetsvecka på kommunen igen och spackling av gipsväggar på kvällarna. Spackling är nog bland det tråkigaste jag vet. Arbetsuppgifter där det inte är självklart när man ska avbryta när det är "tillräckligt" bra är hemska tycker jag. En övning i att bli tillräckligt nöjd är det varje gång. Men det är bara att göra det. Det är ingen annan som kommer att göra det åt mig.

3 kommentarer:

FrkLugn sa...

Bergis! Det klädmärket minns jag. Då det begav sig hade det en rejäl töntstämpel. Idag känns det så rätt och så kult!

Det var en häftig julklapp.
God fortsättning!

Therese sa...

Röstar för lila :)

Eddie sa...

Det blir nog lila!