onsdag 9 maj 2018

Målning, målning, målning

Jag började dagen med att vitmåla takstolarna en gång till. Därmed är de klara för uppsättning. Franssons golv var här och satte upp linoleummattan bakom köksbänkarna. Det blev så fint som jag hade trott men det blir ännu bättre när det kommer up en glasskiva framför. Jag pratade med Spelling om glas och gav honom måtten. Förhoppningsvis sätter han upp glas nästa vecka.
Så här blev det.

Sedan sågade jag av 70 cm på åtta av råspontluckorna. Dels för att det ska bli lite mindre att såga bort när de väl sitter på plats på taket och dels för att spara på målarfärg. När jag gjort det grundmålade jag de åtta luckorna och lade dem på tork. Det är ett fantastiskt torkväder. Trots att jag står i skuggan och målar torkar nästan färgen i rollern när jag håller på. Mitt i måleriarbetet fick jag avbryta och åka till Beijer för att köpa ytterligare en liter grundfärg. Jag åt lunch på stan också.

Jag målade klart och klippte sedan gräset för första gången i år. När det var gjort lade jag mig och solade en halvtimma. Grundfärgen hade torkat så bra på luckorna så jag drog på ett lager färdigfärg också.
Jag var helt slut i värmen och tänkte avbryta. Jag satte mig i skuggan och funderade. Planerade hur jag skulle göra för att få allting färdigmålat imorgon. Det ska bli lite regn på fredag och då skulle jag gärna vilja vara färdig med målningsarbetet. Jag kom på att jag inte kommer att hinna det. Jag kan inte färdigmåla två gånger samma dag tror jag. Jag var tvungen att måla de andra åtta luckorna idag också.
Eftersom jag inte hade några lediga  bockar att lägga upp saker på fick jag flytta om takstolarna först.

Sedan satte jag igång att måla igen tots att jag tappat känseln i högertummen efter ihärdigt gnoende med rollern.
Här lyckades jag få till torkplats.

Nu får allt ligga tills imorgon bitti när alla luckorna ska målas en sista gång.

Idag är det onsdag och dags för Felix att komma till mig. Jag åkte och hämtade honom efter att ha tagit en långdusch. Vi åkte direkt till den nya thairestaurangen, "Super Thai" och käkade. Trevligt ställe med god mat. Därefter TV-kväll som vanligt i varsin soffa.

Inga kommentarer: