torsdag 23 januari 2020

Trött

Jag är så trött hela tiden. Så trött på mörker och regn och blåst. I helgen var vädret lite bättre i alla fall och jag var faktiskt utomhus hela söndagen.
I lördags med regn och elände åt Felix och jag thailunch innan jag körde honom till hans mamma i Smedby. Han hade fått i uppdrag av sin mamma att beskära plommonträdet och jag följde med för att diskutera lite med honom hur han bör gå tillväga. Jag lärde honom att beskära äppleträd förra våren och han tyckte det var roligt. Nu skulle plommonträdet beskäras.

När vi kom till Smedby gick vi ett varv runt trädet och tittade. Det var betydligt större än jag mindes det och jag sa att det här skulle komma att bli en utmaning och att vi skulle se ut någon av de största grenarna att ta först. Felix gick fram till trädet och lade handen på en stor gren i mitten och han kunde inte valt mer rätt. Jag blev så glad. Han har fattat grejen. Han tänkte som jag. Vi kom överens om att jag skulle hjälpa honom igång på söndagen. Vi behövde nästan vara två på att ta den första grenen.

Jag åkte till Smedby på söndagens förmiddag och vi gick ut och började.
Det gick smidigare än jag trodde och sedan lämnade jag honom själv att fortsätta med resten. Jag åkte upp till Roland och beskar hans plommonträd innan jag åkte hem och börja snickra.

Jag byggde hyllor i växthuset inför hibiskusarnas utflyttning till våren. Jag jobbade tyvärr i skuggan hela dagen trots att det var så soligt och fint. Solen orkade inte upp över grannens garage och isen på växthuset smälte inte ens under hela dagen.

Inga kommentarer: