fredag 30 juli 2021

Resfeber

Min pragresa närmar sig och jag har faktiskt blivit lite nervös. Jag är så ovan att resa nu. Men jag vet att det kommer att gå bra. Är det något jag kan så är det att resa på egen hand. Det som kanske spökar för mig är att jag nästan under en hel dag kommer vara avskuren från övriga världen. Att jag inte omedelbart kan kommunicera om jag vill det. Något är det i alla fall som spökar.

Den 30 juli 2020 satt jag här och tog några pilsner. Rubriken på inlägget jag skrev då var "På toppen av min existens". Faktum är att jag mår ännu bättre nu. Jag skrev också att det enda som fattades mig var att ha något att se fram emot. Jag längtade till Prag redan då och nu är jag snart där. Nu har jag ordnat det så att jag plötsligt har jättemycket intressant att se fram emot.

Nästa vecka när jag är framme kommer hela dagarna vara fulla av en massa intryck. Jag är så medveten om att det varit så fattigt med intryck under pandemin. Jag känner mig vidöppen för alla intryck. Jag ska gå och le på trottoarerna och titta folk i ögonen. Jag ska njuta av varenda tugga av maten och varenda klunk av drycken. Jag planerar alltid att dricka en massa öl men det brukar ändå inte bli så. Jag orkar liksom inte längre. Det är så mycket annat som är viktigare även om jag skrävlar med att jag ska dricka så mycket god öl på min resa. Öl blir det förstås men inte varje kväll och absolut inte på dagtid.

Jag ska låta mina tankar leva sina små egna liv och jag ska dokumentera en del av dem i text. Jag kommer att tänka på Felix och att han skulle varit med många gånger. Jag ska fotografera saker som han kommer att skratta åt. Framförallt ska jag reflektera över vad jag själv tänker.

Jag ska unna mig och inte snåla. Vill jag ha något ska jag köpa det. Jag kanske t o m köper ett veckokort på kollektivtrafiken så jag slipper köpa enstaka biljetter varje gång. En annan variant är att köpa tio enkelbiljetter. Det blir billigare och jag tror inte jag kommer att åka så mycket.


Idag kompletterade jag min reskost lite. Jag ska lägga kvar lite proviant i bilen inför hemfärden har jag tänkt.


Saltlakrits måste jag ha med också. Köpte salta skruvar i lösvikt idag. Det är viktigt att de ligger i plastpåse så de är färska och mjuka. Salta bildäck går tydligen inte att få tag i längre. Det var så längesedan jag var i Danmark också. De har en sort som heter "Pletskud" där som är underbar. Pletskud verkar betyda "Mitt i prick" eftersom det är en piltavla med en pil i bulls-eye på påsen. 

En gång när jag bodde i Göteborg hade jag en oöppnad påse Pletskud liggande i lägenheten. Jag lånade ut lägenheten till en kompis och när jag kom tillbaka var påsen borta och ersatt med en påse "Djungelvrål". Det var jobbigt och jag har inte riktigt kommit över det än faktiskt. 

Träffade Felix en stund idag för sista gången innan min resa. Träffade också hans fina flickväns mamma för första gången. Felix och Sara har varit ett par i ett år nu. De är otroligt fina tillsammans. 

Felix och jag tog en promenad och pratade. Jag kanske ser honom imorgon också eftersom han arbetar sitt sista pass som jordgubbsförsäljare imorgon förmiddag. Sedan är jordgubbssäsongen över för denna gång.

Jag klippte gräsmattan idag. Det var längesedan sist och det känns bra att jag hann innan resan. Jag lyckades också smörja Sivan med fästingmedel igen mellan hennes små skulderblad. Hon har varit med mig på altanen hela eftermiddagen som om hon ville umgås lite extra innan jag far iväg. 

Hon låg under stolen jag satt på hela kvällen när hon inte blev extra sällskapssjuk som här.


Hon verkar vilja upp men vågar inte riktigt. Hennes nöjda lilla mun och den smått gråhåriga hakpälsen är det vackraste jag vet.


Här är jag nu. Redo att ge mig ut i vimlet i Europa och återupptäcka världen på ett helt nytt sätt efter pandemin. På ett djupare plan på något sätt. Mer på allvar och inte bara för nöjes skull.

Imorgon lördag ska jag förbereda det sista inför resan. Jag räknar med att sätta mig i bilen och köra mot Gardemoen senast kl 07:00 på söndag morgon.

Inga kommentarer: