lördag 16 mars 2024

Stora frågor

Vissa frågor är så stora att jag inte kan greppa dem. Universum och kvantfysik och sådant förstås men även frågor som det finns svar på. 

Var bor alla skidåkare och deras team när det är en helhelg med skidor i Falun t ex. Falun kan väl inte ha så mycket hotellkapacitet eller har Falun det? Pressen måste väl också bo någonstans. Och åskådarna. Jag får inte ihop det riktigt.

I morse när jag såg nyheterna pratade de om narkotikahandel och gängkrig som vanligt. Då funderade jag på vilka det är som köper droger. Jag är inte bekant med den världen längre. Ingen jag vet bidrar till att langarna och gängens förmögenheter växer. Är det bara i storstäderna? Jag vet att det finns mycket i Kristinehamn men jag vet ingen som använder det. Är det gängen själva som konsumerar det mesta? Jag har så svårt att förställa mig att det är en massa svenskar som står för kundunderlaget men så är det förstås. Men vilka?

Man pratar om så många åtgärder man ska ta till mot den enorma narkotikahandeln. Åtgärder i skolorna, Socialtjänsten, fler poliser, tuffare straff men varför satsas det så lite på att strypa efterfrågan på droger?

Det är mycket man inte begriper.


Har börjat göra Thé på bockhonsklöverfrön. Jättegott.

Jag har svårt att komma tillbaka till den livsglädje jag kände innan vintern psyksvacka. Inget är särskilt roligt längre. Jag har jobbat i två veckor nu och det har i alla fall gått bra. Vardagen är annars bara kall och grå. Tre år och två månader kvar till pension nu. Det ska bli så underbart att bara smita ut bakvägen och ha så lite som möjligt att göra med mänskligheten efter det.

På tisdag ska jag göra entrecote till Felix i min Sous-vide. Jag kollade min blogg för att se vilka tider och vilken temperatur jag använde förra gången och insåg att det var tre år och fyra månader sedan jag använde den senast. Det känns som ett par månader sedan. Tre år går så otroligt fort.


Drack vin och lyssnade på musik.

Inga kommentarer: