torsdag 29 oktober 2020

Lou Pallo

En gitarrist har avlidit. Lou spelade med Les Paul när jag såg dem på Iridium jazz-club i New York 2008. Lou var kompgitarrist till Les Paul så jag kan inte påstå att jag har några särskilt starka minnen av honom. Jag kollade mest på Les Paul och hörde på när han berättade om sin musikkarriär. Han spelade lite gitarr men det var svårt för honom p gr a hans artros. 2009 avled Les Paul.

Jag har sett Lou även med andra artister på Iridium. Jag kände igen honom efter ett par gånger när jag varit där. 


Han var något av en musiker som andra gästartister kunde få komp av när de spelade där. Han ingick mer eller mindre i ett husband. Även andra stora musiker kunde man se i det där husbandet. Lite beroende av vad dragplåstret behövde för att framföra en okey spelning. Ibland behövdes Lou Pallos.

Jag har varit på Iridium ganska många gånger vid det här laget. Och sett mycket bra musik där. Men nu var det ju förstås ett tag sedan.

Till och med den galna gitarristen Ted Nugent spelade en gång på Iridium när jag var där. Det var 2011. Stället tar in 150 personer medan Ted Nugent kunde fyllt en arena.

Ted var rolig under kvällen och jag filmade honom några gånger. Bl a här när han spelar den amerikanska nationalsången. Kolla så får ni se.

Det finns fler klipp från den kvällen på Youtube. Jag filmade "Stranglehold" också.

Lou Pallos (längst till vänster) njöt den där kvällen. Det kunde jag se.

Jag vädjade till Teds son att gå "Backstage" för att skaffa en autograf till mig. Sonen var en exakt kopia av pappan. Jag framförde att jag åkt från Sverige för att se Ted.


Detta var vad jag fick så jag var nöjd.

Jag undrar om jag någonsin mer kommer att ha chansen att köpa en biljett till någon världsartist på Iridium jazz club i New York.

När jag ändå var inne på mina Youtubeklipp hittade jag även denna.

En fantastik konsert med Howlin wolf. Paradiso Amsterdam 2012.

Inga kommentarer: