måndag 5 oktober 2020

En bubbla där det är ca 19 grader dygnet runt

Det är ju ganska konstigt hur livet blivit. Men inte mig emot. Jag lever här i mitt kapell 24 timmar om dygnet i ca 19 grader Celcius, vecka efter vecka. Jag åker härifrån en gång om dagen ungefär. Strax före lunch tar jag en tur till Maxi oavsett om jag behöver eller ej. Jag handlar ju alltid något förstås men det kan sträcka sig till en liter rödmjölk vissa dagar.

Det är min dagliga kontakt med mänskligheten. Idag stod jag i kö 40 minuter utanför apoteket innan mitt nummer kom upp. Men det gör inget. Det gör mig inget att få stå vid entrén på Maxi och titta i 40 minuter. Det får mig bara att inse min delaktighet till att utgöra Kristinehamn. Det kändes som om jag uppfyllde min del i att göra en kristinehamnsdag och att denna dag sedan kunde läggas till handlingarna.

Väl hemma här in min kapellkupa har jag suttit vid datorn hela dagen. Kl 17 stänger jag av jobbdatorn och då upphör min "jobbbubbla". Sedan tar den korta lilla kvällsbubblan vid. Nyheter och lite krafs fram till klockan 20 ungefär. Efter kl 20 tar den bästa bubblan vid. Sängläge och Kafka. Så har det sett ut hela sommaren men jag börjar se ett slut på min Kafkaperiod nu. Jag har en kö av andra böcker som står på tur förstås.

Tidigare ikväll försökte jag ta reda på var i Prag jag såg Einstürzende Neubauten 1991. Jag tror jag hittade sporthallen där jag var då. Jag minns att det var en väldigt speciell konsert. Den inleddes av ett långt strömavbrott. Alla i publiken var svartklädda och strök -skygga -utefter väggarna när vi gick in.

Jag googlade på "Einstürzende Neubauten Prague 1991" och fick en tillräckligt bra träff på Youtube. Just den konserten fanns inte men väl en konsert från Düsseldorf 1990 som jag lyssnade lite på. Det var precis samma inledning av konserten i alla fall och jag har aldrig hört något liknande vare sig före eller efter. De spelar i Prag i maj igen i år men jag vet inte om jag ska gå även om jag är där just då. Det vore iofs kul att snacka med folk där som kanske också var där 1991. Jag tycker ändå att det är värt att klicka på ovanstående länk. Ni har garanterat aldrig hört något liknande. Jag själv har inte gjort det och det är nästan tveksamt om det kan kallas för musik.

Anledningen till att jag visste vilka de var överhuvudtaget då 1991 var att jag hade köpt en otroligt sällsynt maxi-singel av bandet på någon konstig väg när jag bodde i Göteborg 1985. Givetvis hade jag lyssnat på skivan sen men den var så konstig. Jag köpte den i och med att den var väldigt sällsynt och att den kanske skulle bli värd en massa pengar. 

Jag har den kvar men jag har inte följt upp värdet på den förrän nu men när jag letade nu på nätet finns den till salu för mellan 80 euro och 100 dollar.

Jag ska överväga att sälja min eftersom jag spelat den endast ett fåtal gånger och jag kommer aldrig mer att spela den igen.

Här är den och om jag testar att lägga ut den på Tradera så blir det för för 850:-. Till vänster en galonpåse. Till höger skivan med innerfodral och i mitten själva skivomslaget.

Inga kommentarer: