söndag 31 januari 2021

Ett år sedan nu

Idag är det tydligen ett år sedan coronasmittan kom till Sverige. Men inte första gången man hörde talas om den. Den började ju i Kina och sedan var pandemin ganska snart ett faktum.

Imorse var det 18 grader kallt. Det är vackra vinterdagar nu men nu får det gärna bli lite mildare snart. Jag väckte bilen som mer eller mindre skulle vilja gå i ide nu. Jag hade fått för mig att jag skulle förbereda för att göra ett långkok imorgon. Men det var brist på nötkött på Maxi. Det fanns inte ens grytbitar. Jag fick istället med mig tre kaviartuber och två påsar Aromat hem. Hade jag vetat det hade jag inte ens åkt dit.

Jag eldar här. Idag för första gången såg jag att det rök ur min skorsten. Jag var nere till brevlådan och satte dit en ny "postindikator" på brevlådelocket.

Det får bli TV hela dagen här. Men jag ska också tänka mycket. Bland annat på det paket med konst som snart lämnar USA. Cal Schenkel skrev ett långt mail till mig häromdagen och förklarade vad som gjort att han dröjt med att skicka konsten. Han hade inte varit sjuk som jag befarade. Men det hade hänt andra saker i hans omgivning som gjort att han haft fullt upp med sit eget liv. Mitt paket låg och inväntade att bli skickat. Det har varit så mycket strul med postgången i USA sedan jul. Det har inte kommit iordning ännu riktigt. 
Cal skrev: 
"Then the big issue now is how screwed up all the shipping is. I was holding back packages to ship after the holidays because many that were shipped in December were very late and some haven't even arrived yet! So I have been waiting to ship your package along with some others and planned to do it this week or early next week, but now the USPS has temporarily stopped International First Class package services because of the backlog from the holidays. If it doesn't clear up in the next week I will use an alternate shipping. I'll keep you up to date in the next few days.

Thanks!
Calvin"

Jag har mycket att tänka på om jag vill och jag kan välja och vraka vilka dagdrömmar jag vill ha. Pragresa, tobaksodling 2021, hur jag ska packa upp konsten när den kommer från Cal, långkoket som inte blev av idag men hur jag ska göra imorgon om jag får tag på grytbitar, fritidshus i Spanien (eller kanske arbetsplats rent av), tänka ut vad jag skulle kunna beställa på nätet för att känna den där ljuvliga spänningen att vänta på en försändelse och att få vittja brevlådan varje dag.

Det var längesedan jag beställde böcker nu t ex. Jag mailade bokförlaget "Forum" i veckan och frågade efter översättning av den senaste boken i Anne B Ragdes svit som inleddes med "Berlinerpopplarna" och fick besked att den översätts nu och kommer till sommaren.

Undrar hur bokrean kommer att bli i år. Det brukar väl vara i februari ändå. Jag önskar också att jag kunde läsa på mera om Prag men det finns inga nyskrivna turistböcker heller. Jag har ju en och den har jag läst två gånger. Jag skulle vilja ha något som skriver om lite andra saker än Karlsbron och det astronomiska uret.

1 kommentar:

Theresa williams sa...

Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, slöt han med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformell som skulle kunna hjälpa mig att ge en trollformel för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformler, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade spell caster, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var det runt 16:00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka honom e-post om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende.
1) Love Spells
2) lösning och botemedel mot all sjukdom
3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom
4) Äktenskapstavlar
5) Graviditetsförtrollning
6) Breakup Spells
7) Döden
8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor
9) vill tillfredsställa din älskare
10) Lotteri
Kontakta den här stora mannen om du har några problem för en varaktig lösning
via {drogunduspellcaster@gmail.com}