tisdag 21 september 2021

Ärtsoppa

Eftersom jag tydligen inte automatiskt kommer på saker att drömma om på kvällarna hängande över google får jag väl hitta på saker som kanske kan intressera mig. Zigenarmusik har jag redan skrivit om. Orgelkonserter har jag börjat kolla lite efter också. En riktig kyrkorgel kan ju låta otroligt vackert. Det kan vara något att gå på i Prag. Varje gång jag är i New York tänker jag på att jag ska gå på orgelkonsert i The Cathedral of St. John the Devine" men det verkar aldrig bli av. Under en novembervecka i Prag kanske det skulle vara något att lägga ett par timmar på.

Samtidigt tänker jag på mina känsliga öron. Jag tror nog det skulle fungera bättre med kyrkorgel än snärtig och glad zigenarmusik. Det känns lättare att smita ut ur en kyrka också om ljuden blir obehagliga. 

Det är lite svårt att hitta saker på tjeckiska webbplatser. Det behöver ju finnas i en engelsk version och gör det inte det kommer man inte långt. Jag tänker att det kanske blir lite lättare att söka på plats också. Tynkyrkan har jag sett skymta förbi i Kafkas brev och dagböcker. Där kanske jag ska kolla upp vad de har för program. Hotellet ligger väldigt nära också.

Jag har provat ut ett litet trebent kamerastativ också så jag ska kunna ta selfies när jag sitter på parkbänkar. Eller kanske filma när jag matar sumpbävrar.

Minst en paternosterhiss ska det bli. Jag kanske kommer att hänga lite hos Milos på "Bric a brac" också. Han var rolig att prata med. Han har bra koll på historien och jag kan ställa vilka frågor jag vill om Prag till honom. 

Jag har börjat planera ett inköp på IKEA också. Jag behöver bygga ut mina bokhyllor i prediksalen och har fått en idé. 

Möten hela dagen idag och en massa minnesanteckningar att skriva. Under tiden gjorde jag mitt livs första ärtsoppa. Den blev jättegod. Jag lade gula ärtor i blöt igår kväll och idag hade de svällt och jag kokade dem. 


Jag köpte en rejäl bil färdigkokt fläsklägg som jag skar upp och hade i. Fläsklägget låg ju i lite lag i förpackningen och den lät jag gå med.

Felix skulle ju köra upp imorgon men är inte riktigt kry. Han har gjort ett nytt covidtest men det var negativt. Han kan ändå inte köra imorgon men har fått en ny tid den 6 oktober.

Inga kommentarer: