lördag 25 september 2021

Världens roligaste liv

Tänk att det skulle bli så här ändå. Alla djupa gyttjegropar jag hamnat i under mitt liv. Hur jag sett hålen i marken på min väg framåt och hur jag t o m stundtals valt att gå ner i hålorna och vältra mig i elände ett tag. Ibland har jag gått runt. 

Jag behöver citera Fröding här: "Dä ä mörkt för mig i väla nu. Mörkt som i é höle, käre du."

Eftersom jag alltid gjort så så har det blivit ett så invant sätt att leva. Jag minns att jag faktiskt njutit av min egenframkallade misär. Det har varit som om jag har behövt svackorna fast jag inte kan begripa det idag. Min misär är ingenting om man jämför med riktig misär förstås. Jag har ägnat mig åt någon sorts västerländsk lyxmisär. Där man kan unna sig att vara deprimerad i perioder. Depressionerna har verkligen inte varit påhittade. Men de skulle inte kunna komma in i mitt liv och ta plats en tid idag. Det är jag nästan säker på. Därav den lyckliga rubriken på dagens blogginlägg.

Att få svackor med jämna mellanrum är väldigt bekant för mig. Oavsett om jag i framtiden kommer att hamna i svackor är jag beredd på ett helt annat sätt nu. Jag vet vad fint och bra jag oftast har det.

Pysseldag i kapellet idag. Imorgon avvecklar jag sommarträdgården med vattenslangar och allt. 


Idag planterade jag om mina förväxta jättemonsteror. Det var verkligen behövligt. De höll på att välta där de stod och har växt ut över alla håll och kanter.


Nu fick de nya mycket större krukor och med självvattningsfunktion. De halvruttna bambukäpparna bytte jag mot nya och band upp alltihop igen men med mera möjlighet att styra om de bångstyriga stänglarna allteftersom.

Jag tog tag i min bokhylla också. Jag kunde inte hålla mig utan åkte till IKEA redan igår eftermiddag. Så nu utökar jag min bokförvaring med gott och väl 4 meter.


Före.


Efter.

Nu på kvällen har jag ägnat mig åt att optimera utrymmet ytterligare. Jag har nu flera hyllplan fria för nya pocketböcker i bekväm plocknivå. Jag har också flyttat alla böcker som stod bakom den vackra målningen. Förut när jag letat efter vissa titlar och inte hittat dem har jag trott att de kanske står bakom tavlan. Om det varit viktiga titlar har jag lyft bort målningen och tittat bakom. Men nu är alla bokryggar läsbara.

Santana och öl ikväll medan jag flyttar böcker hit och dit. Men nu är jag färdig. 

Inga kommentarer: