måndag 25 oktober 2021

Min högerfot

De senaste veckorna har jag haft problem med strumpan på höger fot. Den har liksom kanat ner och blottat lite för mycket av fotleden. Den känsliga huden strax nedanför/bakom den inre fotknölen. Jag har stört mig på det varje gång jag haft skor på mig och varit ute och gått. Att det skulle bero på otur med en viss strumpa är helt uteslutet. Många strumpor har använts den senaste perioden. Att min högerfot plötsligt ändrat form utesluter jag också i min utredning. Jag har inte riktigt uteslutit den möjligheten ännu eftersom utredningen inte är riktigt klar.

Har min gångart förändrats tro? Så att jag belastar höger fot på ett nytt sätt? Det kan inte uteslutas riktigt än det heller. Nästa steg i utredningen var att prova om samma sak händer med ett annat skopar.


Jag har några att välja bland.

Efter en kort promenad i ett annat par inser jag att det var högerskon i det tidigare paret var boven. Troligen beror det på att jag snörat dem olika hårt. Då finns det hopp för det tidigare paret ändå och då får jag se över snörningen till nästa byte.

Det är ju också en liten egenhet jag har. När jag hittar en modell av något som jag tycker om brukar jag hålla mig till den modellen.

När det gäller just den här skomodellen brukar jag köpa ett nytt par varje år. Alltid Goretex och alltid storlek 10,5. Det innebär också att jag aldrig får skoskav av mina nya skor. Jag använder dem som åretruntskor. För övrigt köpte jag 12 par kalsonger av samma sort idag också. Kalsonger jag kan leva med och som inte får för sig att störa mitt välbefinnande genom att skava eller krypa runt i byxorna på eget bevåg. 


Ett efterlängtat bokpaket landade idag också. "Självbetraktelser" med omslaget utformat som en spegel förstås. Det är högst troligt att någon av dessa titlar ska få andas pragluft i en vecka.


Så här förlänger jag njutningen av mina resor. Jag packar lite då och då under flera veckors tid för att väcka drömmen om resmålet till liv för en liten stund.

Inga kommentarer: