söndag 17 oktober 2021

Söndag igen

Idag har jag knappt varit utanför dörren trots det vackra höstvädret. Mycket av löven har ramlat av både i skogskanten och här på tomten. Jag väntar ändå lite med att rensa hängrännor till allt har trillat av.

Igår övningskörde jag och Felix en sväng igen. Vi körde exakt den rutten han gjorde när han blev kuggad på uppkörningen. Vi gick igenom hur han kände under olika vägavsnitt och vad examinatorn sagt. 


Sedan åkte vi till kapellet och käkade. Jag gjorde cevapcici med Ajvar och kajmak. Kajmak är en blandning av 200 gr Filadefiaost, 100 gr smör, 1 dl creme fraich och lite salt. Det blev fantastiskt gott.

Därefter åkte vi till stadskyrkan för att höra på en konsert med filmmusik. Det var en helt ok upplevelse men jag led lite av det starka ljudet. 

Jag har fått problem med munsvamp igen. Det kvittar tydligen hur noga jag än sköljer när jag tagit mina puffar med kortison för min KOL. Denna gången fick jag vara frisk i ca en vecka innan det började svida igen och jag fick påbörja en ny medicinkur mot svampen. Jag har fungerat en hel del på detta. KOL-sprejen måste jag ju ta för att inte besväras så mycket av min KOL. Munstycket på min lilla "pufförpackning" är så liten så jag får nog det mesta i munnen när jag medicinerar. Idag byggde jag om den lite.


På det här viset slipper jag förhoppningsvis att få kortisonpulvet i munnen. Ett sugrör passade perfekt i hålet. Jag har kunnat konstatera att inget pulver blir kvar i förpackningen när jag matat fram en portion och sedan sugit in den. Lösningen är under utvärdering och jag hoppas mycket på den. 

Jag har suttit och läst och skrivit hela dagen och nu var det dags för ännu en helg att vara till ända. Två fulla arbetsveckor kvar tills resan till Prag.

Inga kommentarer: