söndag 28 november 2021

Soffsöndag

En lite krispig söndag trots att det bara var några få minusgrader. Jag pratade en timma med Ivar i New York igår. Det var jättelängesedan. Vi är båda ganska dåliga på att hålla kontakten. Jag försökte förklara om min insikt att jag kommit fram till att jag är högkänslig. Det var inte så lätt på engelska men jag ansåg ändå att det var värt att försöka. Jag märker hur knagglig min engelska blivit. Det var flera år sedan jag tyckte att den flöt på.

Jag förklarade också för honom att jag kanske aldrig mer åker till New York. Han förstod. Han vill gärna komma hit men jag tror inte att det kommer att ske. Det var roligt att prata med honom. Det starka bandet vi ändå har märktes under samtalet. 

Imorse skrev jag ett utkast till bokens förord. Jag lade också upp det i bokprojektgruppen på FB. Jag kommer att lägga upp lite "teasers" där under resans gång. Jag omnämner Lars Jansson i förordet och jag skrev till honom sedan och berättade det. Jag tror inte han kom ihåg telefonsamtalet. Åtminstone kommenterade han inte det. Han kommer till Kristinehamn för en spelning den 20 januari och då ska jag försöka gå och titta. Tyvärr har han en trumpetare (Peter Asplund) med sig. Det kan bli jobbigt för mina öron med trumpetstötar i tid och otid. Det får mig att tveka lite. Jag skrev i alla fall till Jansson att jag ska ge mig tillkänna efter konserten för att se om han minns mig.

Tyvärr glömde jag att ta bilder igår när jag var hemma hos Karin Fast Aronsson och diskuterade bokomslaget. Jag bad henne att skicka en bild på idéskissen från igår så jag kunde lägga ut den på bokens FB-sida.


Hon skickade över bilden till mig. De oranga lösa lapparna har inget med det färdiga omslaget att göra mer än att de ger en fingervisning om var objekten på framsidan kommer att hamna.

Karin har fått i uppdrag att tänka sig en bild av mig till höger på framsidan av boken. Att hon också hela tiden ska ha boktiteln i åtanke; "Allt det vackra jag har i min hjärna - det rika inre livet i en högkänslig mans grånande skalle". På ryggen av boken ska en baksidestext och en streckkod in. Och min högra hand i vilken det sitter en fjäril. Handen hamnar på baksidan av boken. Jag har också beställt "vackra bubblor" som strömmar ur mitt huvud. Hon ska ju illustrera "Allt det vackra jag har i min hjärna". Det vill jag att hon gör med kulörta bubblor. Hon kommer dessutom att ha mycket att säga till om men jag bestämmer ändå i slutänden. Jag vill t o m uppmuntra henne med att komma med åsikter. Det där med måleri kan hon verkligen (anser jag).


Detta är en utvikt bok av exakt de formaten jag har tänkt att min bok ska ha. Boken är också utgiven av tryckeriet BoD som jag själv tänkt anlita. Denna bok har 144 sidor men jag är övertygad om att min bok kommer att innehålla ca 300 sidor. Den enda skillnaden då blir att själva bokryggen blir dubbelt så tjock som den på bilden. Den lila bokryggen kommer att bli otroligt vacker i bokhyllan. Och sticka ut bland andra mer intetsägande bokryggar.

När Karin är färdig låter jag målningen scannas in av någon som har en stor scanner. Sedan lägger jag på titeltext, ryggtext och baksidestext med streckkod i datorn med ett passande läsbart teckensnitt och med en kontrastrik kulör mot den lila bakgrunden.

Ikväll blir det inget kluddande. Jag längtar redan efter att få lägga mig och läsa. Jag läser en bok som heter "Galen i insekter" av Dave Goulson. Jag läste hans bok "Galen i humlor" för ett tag sedan och tyckte den var intressant och trevligt skriven. Det är samma recension som jag ger denna bok. Jag var tvungen att ta en liten paus från HSP-litteraturen men snart ska jag ta mig an den igen. Jag har två olästa böcker i ämnet, liggande på kö. Bland annat en av Elaine Aron.

Inga kommentarer: