tisdag 9 augusti 2022

Kludderier

Noteringar:
- I Karlskoga är barn i nedre tonåren elaka mot djur. Man spelar fotboll med fågelungar och igelkottar. Det gjorde mig så illa till mods att jag fick stänga av nyheterna i morse.

- Idag börjar en ny era i Felix liv. Han ringde mig när han var på väg till sin första arbetsdag på Södermalmskolan som resursperson i matematik och fysik. Hans första riktiga kliv ut i vuxenvärlden. Dessutom hade han just lämnat sitt hem i Smedby för sista gången. Idag efter jobbet ska han gå till sitt nya hem. En lägenhet i Liljebäck där han och hans mamma flyttar in idag. En omvälvande dag i hans liv.

- Jag hittar till La Zenia boulevard från min lägenhet i Torrevieja nu. Det kan jag säga med gott självförtroende efter att ha färdats rutten via Google maps i gatunivå ett antal gånger. Nu ska jag bara repetera rutten fram tills jag ska testa den i verkligheten. Troligen den 28 november i år.


Jag har inte den rätta känslan för hur man kombinerar olika kulörer. Det står klart nu när jag kluddat med mitt måleri några gånger. Jag har svårt med att i förväg tänka ut hur jag vill kombinera kulörer med varann. Jag bara kluddar på och inser sedan att det bara blir vulgärt och just ett jävla kludd. Men övning kanske ger färdighet. Jag kommer i alla fall på nya saker jag vill testa hela tiden och det är ett gott tecken.

Jag märker också att Karin målar och låter färger blandas på själva duken. Jag har hittills blandat färger så de blivit homogena. Karin får skiftningar i sina.


Så här t ex. Men jag knäcker nog den koden också vad det lider. Sen lyckas hon också få så jämna konturer. Det är jättesvårt tycker jag. Till höger på ovanstående figur t ex. Men där har hon målat den turkosa bakgrunden efteråt. Figurens färger var tidigare bakgrund. Sedan målade hon turkost och skapade figuren så det ser ut som om det turkosa är bakgrund. Det lila till vänster har hon nog däremot lagt på i efterhand. Jag vet att hon jobbar lite så. Först målar stora fält med vackra färgkombinationer och sedan lägger på bakgrunden efteråt och låter figurerna framträda.

Vid nästa kluddförsök jag gör ska jag tänka så. Jag ska fortsätta ett tag till med den jag håller på med först.

Varmt och skönt idag. Jag har tänkt mycket på Felix idag. Hur han haft det på sin första arbetsdag. Och om de får igång Internet i nya lägenheten redan idag. Det visade sig att det gått bra. Han hade fått en egen arbetsplats men ännu ingen dator. Kalender hade han fått också.

Inga kommentarer: