lördag 13 augusti 2022

Skön värme

I Torrevieja har det varit över 40 grader idag. En otäck storm drog in över staden i natt också. De varnar för storm idag igen därnere och en karneval har ställts in för säkerhets skull. Jag längtar dit ändå.

Här har det också varit varmt och skönt. Jag skördade lite tobak på morgonen och tog reda på skörden på eftermiddagen. Grannens hund skäller så skarpt så jag helst inte vill vara ute. Jag skvätter hela tiden när den varit tyst en stund. Till slut brast det för mig när jag stod och skar bladnerver med kniven och skvatt så jag höll på att skära mig. Jag pratade med grannen sedan och sa att jag knappt kan vara ute när hunden plötsligt skäller till. Igår ville jag sitta ute och ta ett glas rosévin men det gick inte. De hade gäster också så jag ville inte ställa mig och gorma genom tujahäcken. Det är så tråkigt att inte kunna slappna av. Jag vill inte ta hit gäster heller som ojar sig över hunden och frågar: -Hur orkar du ha det så här? Vad ska jag göra åt det? Det finns inget jag kan göra.

Jag satte mig en stund i skuggan förut och tittade på kapellet på eftermiddagen. Nu snart börjar naturen packa ihop för denna gång men än så länge är det fint.


Det var skönt att sitta i skuggan en stund. 


Nu har jag hängt in dagens skörd i växthuset så det får mogna därinne i värmen.

Idag lägger jag mig tidigt och läser. Kanske kollar lite på TV. Jag hör hur hunden skäller därute ibland och de verkar låta henne skälla. De har gäster ikväll också.

Det är inte lätt för dem heller. Det förstår jag ju. Det är annars de bästa grannarna man kan tänka sig men hunden är jobbig.

Inga kommentarer: