tisdag 7 februari 2023

Spanjorer och trafik och en underbart rolig dag

Spanjorerna har ett körsätt som inte är det minsta tilltalande i mina ögon. De ska fram. Fram, fram, fram. Man ska akta sig för att vara i vägen. Är man det får man höra deras signalhorn å det argaste. Jag är väldigt glad för mina backspeglar. Ser man en bil bakom sig är det bara en tidsfråga innan den kör om. Det är likadant om jag cyklar eller kör scooter. Även om jag håller hastighetsbegränsningen med scootern ska bilarna om hur trångt det än är. Det verkar vara förhållandet fyrhjuling tvåhjuling som styr det där. En spanjor kan inte ligga bakom en tvåhjuling. Hur skulle det se ut?

Likadant när man åker taxi. De ska ligga först överallt och hakar trafiken upp sig det minsta häver de sig på tutan och skriker inne i taxin. Hetlevrade är de minst sagt. Ibland önskar jag att jag hade svensk registreringsskylt på scootern. Då kanske man blir lättare förlåten om man gör något misstag.

Började jobba kl 6 igen. Då visade väderprognosen uppehåll så jag startade en tvätt. Det är så tillfredsställande att hänga tvätt i solen på uteplatsen. Det skulle jag gärna göra varje dag. Och sitta och titta när det torkar.


Här är det förberett för inglasningsfrulle.


Och här är den framdukad. Det vore trevligt med frukostsällskap någon gång faktiskt. Medan morgonen gryr.

Jag har börjat planera för lite växter här på min uteplats. Guuuuud vad roligt det ska bli! Jag kanske börjar med det lite till helgen.

Jag tog en lunchpromenad och kollade lite på området vad folk har i sina krukor men det var mycket lika överallt. Suckulenter och palmer är vanligt. Aloe, paradisträd och yuccapalm. Friväxande är bouganvilla, hibiskus och eldsblomma vanligast. Även häckar av Nerium oleander och cypress.


Den här formklippta kuk-cypressen klipps likadant varje år. En trädgårdsmästare med humor tydligen.


Denna var lite fin faktiskt. Den heter tydligen Kalanchoe thyrisiflora.


Eller denna gulliga lilla kaktus med en rosa gloria.


Jakarandaträd.


Belgiskan och hennes odåga till hund. Jag skriver odåga eftersom belgiskan alltid klagar högljutt på den lilla hundens beteende. Jag har skrivit om detta märkliga par förut. Jag har aldrig hört den lilla hunden skälla ens. Ett försynt litet väsen är hur jag upplever den. Ändå får den skäll av sin nitiska matte dagarna i ända. Den brukar ha kläder på sig. 


Idag var den extra tuff med respektingivande polisväst som troligen också var skottsäker.


Kl 11:45 kom leveransen med varmvattenberedaren. Imorgon ska den installeras. Kl 14:30 stängde jag av den befintliga så installatören inte ska bli skållad när han demonterar den.


Jag hade kommit på idén att jag skulle köpa lite krukor, jord och krukväxter denna dag. Jag orkade inte vänta till helgen. Efter jobbet cyklade jag ner till saltsjön och hämtade lite gammalt tegelskräp för att slå sönder och ha i botten på krukorna. Grus har jag här som jag kan använda. Bara så jag får ett litet dräneringslager i botten på krukorna.

Kent och jag skulle köra till en handelsträdgård norr om där vi bor. 



Jag spanade lite ut över området bakom lägenheten medan jag väntade på Kent.


Hit åkte vi.



Välkomnande parkeringsskyltar.


Här fanns det en ledig plats.

Här kommer lite bilder från butiken.






Jag kunde inte se mig mätt på allt det vackra. Och vilka priser!!!

Jag blev som galen därinne och bara plockade till mig det jag ville ha. En plan hade jag iofs och vi fick gå tre gånger till bilen med en kärra fram och tillbaka.

Så här såg det ut på uteplatsen när jag dukat upp allt.


Jord. 2x80 liter.


Stor suckulent (lila) och kruka. Jag köpte två likadana sådana krukor. 13 € st.


Två stora lavendlar 8 € styck och de stora krukorna 14 € styck.


Två små lavendlar.


Två underbara som jag ännu inte vet vad de heter.


Två andra underbara.


Och två ljuvliga.

Jag väljer fetbladiga och hoppas på att de klarar sig i krukorna. Det är ju ganska stor jordvolym i krukorna också men i sommar när det blir riktigt varmt vet jag ännu inte hur det kommer att gå.

Tyvärr blev det för mörkt för att hinna planera idag. Jag får plocka med det lite imorgon efter jobbet. Jag köpte en planteringsspade och en vattenkanna också förstås.

Kent och jag ska snart till handelsträdgården igen.

1 695 kr gick alltihop på. Otroligt billigt!

Tänk att livet kan vara så här roligt.

Inga kommentarer: