tisdag 3 oktober 2023

Bigos igen

Tisdag. 11 grader, nordostlig vind och regn. 27 grader i Torrevieja. Felix var här och käkade Bigos igen. Robinson har börjat men vi tittade på "Bäst när det gäller" om det svenska skidskyttelandslaget. Gråväder, inomhusväder. Väldigt dystert utomhus.

I helgen var jag nere på stan och folkbadade när det var "Smaka på Värmland" i dagarna två. Jag var där både lördag och söndag och båda dagarna träffade jag Ronny Ivar. 


Jag såg en bläsand som simmade i älven. Det var min första bläsand jag någonsin sett men jag förstod direkt att det var en bläsand jag såg. Jag köpte två ostar av en tysk försäljare. Hårdostar som var väldigt goda.


Jag köpte också en pirog som jag åt direkt. Inte så värst god faktiskt.

Imorse när jag kollade nyheterna pratade de om Nobelpriset i fysik. Det var en kvinna i studion som hoppades att Sharon Glotzer skulle komma på tal. Hon forskar på spontan självorganisering. Självorganisering sker i naturen inom både kemi och biologi och vissa tror att livet uppkommit på det viset. Nu blev det inte hon som fick priset ändå.

Jag har fastnat på 96 kilo i min viktnedgång. Det kanske släpper snart igen eftersom jag fortsätter enligt plan med min diet.


Felix hjälpte mig att plasta in avfuktaren. Jag hade fått lite krympfilm av de nere på Beijer så jag kunde prova själv hemma. Vikten inklusive emballaget blev tyvärr 23,2 kg, d v s 2 hekto över tillåtna 23 kg. Nu flyger jag med SAS så jag hoppas det går bra. Med Ryanair hade det aldrig gått.


Innan Felix åkte klippte han mig också. Jag har längtat så efter att bli av med håret. Dessutom har jag börjat bli retad på stan för att jag är långhårig.


Här sitter jag och Sivan strax innan klippningen. Jag tar djupa halsbloss genom näsan i hennes underbara päls.

Pratade med Farideh idag också. Hon ska ner till Torrevieja i mitten av oktober och är troligen på plats när jag kommer ner.

Inga kommentarer: