lördag 21 september 2024

Lördagstenta

Jag sitter här vid min dator och försöker svara på tentafrågorna. Det är en sak som stör mig väldigt mycket i villkoren för tentan. Det står:

  • Riktlinje: svaret bör vara typ 1,5–2 A4-sidor sammanlagt.

Jag alternerar mellan dator och lärobok. Jag får inte ihop så mycket text i mina svar. Trots att jag också tar med själva frågan för att "fylla ut papper".

Jag har denna tenta att göra nu och en till samt ett Quiz innan jag gått igenom den första 7,5-poängskursen. De två Quiz jag gjort tidigare är jag godkänd på i alla fall. När det gäller tentorna har jag ingen aning om det räcker för godkänt. Egentligen behöver jag ju inte tenta. Egentligen behöver jag ju faktiskt inte plugga överhuvudtaget men om jag vill gå breddningskursen till våren måste jag skramla ihop lite poäng på grundkursen.

Jag behöver vara klar med denna deltenta imorgon enligt min egen tidsuppskattning. I början av nästa vecka ska jag göra den sista quizzen; "Fångarnas dilemma" och allt måste vara klart till den 2 oktober för då börjar nästa kurs "Kunskapsteori". Quizzarna har varit roligast hittills. Då får man verkligen tänka till.

Jag slog upp en fet romgrogg för att mitt intellekt skulle blomma ut lite men det verkade inte hjälpa. Jag har en sån där lördag då jag vill vara berusad i min ensamhet men jag vill inte dricka. Jag svepte en grogg och slog upp en till. Groggarna var så stadiga så det kanske räcker med två.


Jag tog en sväng till loppisarna på morgonen idag för att se om jag hittade några intressanta böcker men det verkade inte kommit in några nya böcker sedan förra loppislördagen. Jag gick en sväng över stan också. Det var lite verksamhet på Södra Torget. Brandkåren, Polisen och Försvarsmakten hade lite utställningar. Det serverades också en sorts väldigt god paella där riset ersatts av "matvete". Jag hade aldrig hört talas om det men det var gott. En av kockarna var min gamle vän "Higgins". Han berättade att de kokat alla grönsaker först och fått en grönsaksbuljong. Sedan kokade de kyckling i denna fond. Sen la de i matvete och kokade detta så vetet fick suga upp den fantastiska buljongen. Det var riktigt gott.

Efter stadspromenaden åkte jag till Maxi och hämtade ett paket i Instabox som innehöll ett par broddar inför halkan som snart kommer att infinna sig här.


Jag har aldrig haft broddar förut. Det är väl en del vuxenpoäng på det antar jag. 

När jag kom hem från stan åt jag risotto från igår fast jag var sugen på ugnsstekt falukorv och mos. Jag måste äta upp det jag har innan jag lagar något nytt men nästa matlådeproduktion får nog bli ugnsstekt falukorv. Jag fick det hos min vän Ylva för ett tag sedan och har varit sugen på det igen sedan dess. Nu finns det gammalpotatis också så man kan göra mos.

Det luktade buljong när jag kissade nyss.

Jäklar vad groggarna tog skruv... Det blev nog en kvarting sprit på två groggar, 

Inga kommentarer: