lördag 13 maj 2017

140 000 träffar

Igår när jag kollade kapellbloggen såg jag att jag var uppe i 140 000 träffar på bloggen sedan jag började 2008.
Lite coolt.

Felix och jag åkte ut till Hveems handelsträdgård i Ölme imorse. Jag köpte fyra tomatplantor, en chili och tre jätteverbenor.
När vi kom hem stekte jag en varsin hamburgare och när vi ätit körde jag hem honom till Smedby. När jag kom till kapellet igen planterade jag mina inköp från Hveem.
Tomater och chili i växthuset. Jag gjorde också iordning bevattningssystemet och ventilationen nu när ingen mer nattfrost är att vänta.

När vi var i Ölme såg jag en brevlåda med "papperspostindikator" som indikerar att post kommit, typ när man fått en liten röd bricka på e-mailappen i mobilen. Detta är en variant för papperspost. Som man har i USA där en liten flagga sticker upp vid brevlådan när locket öppnats. Jag gjorde en egen när jag kom hem.
En rörkrök av mässing som inte ligger kvar på locket efter att brevbäraren levererat papperspost. När jag kör hem på dagarna kollar jag alltid brevlådan men den är tom ganska ofta. Ligger rörkröken kvar på locket behöver jag inte stanna och gå ur bilen i fortsättningen. I Ölme hade man använt en golfboll med snöre i. Jag tog något annat. Huvudsaken är att indikatorn inte blåser av hur som helst för då är det ingen vits att ha den. Vi får se hur det funkar.

Sedan började jag bryta bort brädor på den lilla väggen där altanen delvis ska byggas. Jag bröt tills jag behövde byggställning för att komma vidare. Då monterade jag ihop ställningen inför höghöjdsarbetet som kvarstår.
När jag gjort det började det regna så jag gick in och värmde upp grammofonen istället. Det är ju ändå lördag.

2 kommentarer:

Per sa...

Smart med rörkopplingen på brevlådan.
Jag snor din ide rakt av.

Per

Eddie sa...

Den funkar hittills!