tisdag 18 juli 2017

Första skruvarna i altanen

Idag är det tisdag och igår, måndag, var första dagen på min kapellsemester. Jag rödmålade de nakna underbrädorna på den lilla väggen där det förut satt fönster och satte sedan upp "locken" på "lockpanelen". Inatt fick locken vara omålade men idag rödmålades även dessa.

I förmiddags kom snickaren och satte sig en stund i trädgården. Jag hade kompletteringsspikat locken från igår och var färdig att måla. Snickaren var hungrig och vi diskuterade matställen i Kristinehamn och insåg att ingen serverar den lunchen man vill ha. Vi åkte över till Karlstad och åt indiskt och det var underbart gott. Det är ju bedrövligt att ingen restaurang i Kristinehamn kan åstadkomma god mat.

När vi kom tillbaka målade jag de nakna brädorna och väggen blev röd och klar. Sedan började jag regla upp för altanen. Jag kom inte längre än så här men jag fortsätter imorgon.

Det var en fin kväll i kapellet. Här är min tvätt på min torkvinda.
Plagg färdig att krypa in i och se ut som Eddie ska se ut.

Jag knöt upp mina tomatplantor i växthustaket också. På marken står några hibiskusar som fullkomligt exploderat i växthuset i sommar.

Här växer blomstertobak som doftar fantastiskt när dagen skymmer. Sivans vattenskål står på trappan och om inte regnet fyller på den så gör jag det med jämna mellanrum.

Väl inne i kapellet på kvällen var det dags för hoyavattning. Det tar en bra stund att vattna alla krukväxter. En halvtimme ungefär. Jag ger dem näring nu på sommaren och då tar det extra lång tid när jag måste blanda någorlunda rätt proportioner i kannan. Jag vattnar ungefär en gång i veckan.

Mina två slutsteg (Quad II) börjar låta dåligt så jag kan inte riktigt njuta av musik i prediksalen. Ikväll fick jag stänga av och titta på TV istället. Låter det inte underbart kan det kvitta. Åtminstone när jag sätter mig tillrätta för att lyssna och förväntar mig att ljudmässigt förflyttas till Fillmore east i New York i början av sjuttiotalet. Jag måste få någon att gå igenom mina slutsteg så fort som möjligt. Musiklyssning hör till kapellsemestern.


Inga kommentarer: