tisdag 25 juli 2017

Ungefär halva kapellsommarsemestern är avverkad

Tisdag. Imorgon är det onsdag och veckan vänder mot avslut. Onsdagar är ganska bra när man jobbar för då är halva veckan gjord. Nu känns det inte lika roligt när en semestervecka tar slut.

Jag jobbar på så smått med altanen men det går tungt. Det är så varmt på eftermiddagarna när solen kommer runt hörnet. Sakta men säkert blir det ändå en altan. Så här såg det ut igår när jag tog kvällen.
Jag började skruva lite golv trots att jag egentligen borde gjort annat. Det blev perfekt att sitta på altankanten och ta en öl. Perfekt sitthöjd.

Imorse till SVTs morgonprogram hackade jag grönsaker till ett långkok i min Crock-pot. Det går tydligen att göra Chili con carne i dessa grytor. Svag värme i sex timmar. Jag hackade gullök, morot, stjälkselleri och vitlök. Löken och morötterna fräste jag i stekpanna. Jag fräste också ett kilo nötfärs och blandade ner alltihop i grytan.
Tillsatte en flaska chilisås, lite chili och bönor av olika slag. Sedan tryckte jag igång slowcockern och gick ut och jobbade. Bilden ovan är tagen innan jag satte på värmen. Det ser bara "brunt" ut men det såg aptitligare ut när det var klart.

Jag fortsatte med altanen i sakta mak. Snickaren kom och vi åkte till Karlskoga för att äta indiskt men det var inte öppet. Jag träffade Agneta Andersson (kanotistan) och fick en go kram mitt på torget. Jag hade en del att göra med henne när hon och en väninna startade restaurang här i stan (Kafferian). Vi har alltid gillat varann. Nu har hon en delikatessbutik på torget i Karlskoga med samma tjej.

Vi åt bimbimbap istället på gamla "Colloseum" där det öppnat en Thai/sushi/mongol/koreansk restaurang. Det var väldigt gott och vi kommer att äta där igen.

När jag kom hem fortsatte jag med att lägga golv på altanen trots att jag var övermätt och hade svårigheter när jag skulle böja mig ner och skruva. Jag körde en stund men sedan blev det för varmt igen.
Så här långt kom jag idag.

När jag tagit en långdusch och fått in Chili con carnen i kyla gick jag ut och tog en öl på altanen. Jag tog en till. Och en till och det var så gott.

Mina slutsteg är reparerade så jag kunde gå in och lyssna på musik. Det kom en regnskur helt plötsligt men det är välkommet. Gräsmattorna är bruna och svedda men det finns varken mygg eller knott tack vare torkan. Jag föredrar bruna gräsmattor.

Jag pratade också en stund med de blivande grannarna. Ett trevligt par från Hällefors som hette Markus och Marielle. Jag hälsade dem välkomna till vår gemensamma skogskant.

På torsdag ska jag och Felix ut på en road-trip igen. Denna gång med, för Felix, hemligt mål. Vi brukar göra sådana hemliga små resor.

2 kommentarer:

Lars G sa...

Kul, att du kommit igång med bloggen igen!
Lars g

Eddie sa...

Lite glesa inlägg men alltid något.