onsdag 19 juli 2017

Tvillingkatter i kapellet

Vaknade tidigt men gick ändå inte ut förrän vid niotiden. En underbart solig sommardag i kapellet igen. Nästan ingen vind heller. Jag fortsatte med altanarbetet. Det går inte fort framåt. Det är svårt att få bärlinorna i våg åt alla håll och till slut blir det tillräckligt bra. Snickaren kom en sväng men drog vidare. Jag åkte till Beijer och köpte lite brickor som jag behöver när jag skruvar fast bärlinorna i betongplintens balksko. Sedan åkte jag till Maxi och köpte två lunchlådor. Panerad fisk med remouladsås. Det är väldigt små portioner men det gav energi ett par timmar.

Snickaren lunchade med mig i trädgården. Därav två matlådor. När han åkt fortsatte jag med mitt igen. När jag gick in för dagen idag såg det ut så här.
Inte så stor skillnad från igår. Jag sitter mycket och tänker och tittar. Idag har jag suttit i hörnet där stolen står. I skuggan. Vid den närmast altangaveln här syns en liten ljusgrön växt med en slang som sticker upp vid sidan. Det är en pipranka som jag satte för två år redan. Jag vet att de är tröga i starten och jag ville ha den till att klättra på den blivande altanen så jag satte den redan då.

När jag satt i hörnet och tittade mot uthuset såg jag Sivan. Jag tyckte hon gick lite konstigt. Knäade liksom med bakbenen och höll en låg kroppshållning. Jag ropade på henne och hon tittade på mig som om jag inte var klok. Hon tittade en lång stund innan hon sakta gick vidare mot maten i uthuset. Där slank hon in i dörrhålet efter att ha nosat ordentligt runt öppningen. Jag tittade ner och när jag sedan tittade upp igen kom Sivan från grusvägen och gick mot uthuset. Jag funderade på hur hon kunnat förflytta sig så snabbt men då fick jag se Sivan utanför uthusdörren också. TVÅ SIVOR! Det var en annan katt som såg ut som Sivan. På det avståndet jag satt (ca 10 m) kunde jag inte se vem som var den riktiga. Jag reste mig upp och båda katterna tittade på mig. Jag kunde ändå inte veta vem som var originalsivan. Jag gick två meter närmare och den vänstra Sivan drog sig tillbaka. Då gick jag närmare den högra och såg att det var den riktiga Siv. Jag tog upp en sten och kastade den i uthusväggen ovanför fake-sivan och hon pep iväg in i skogen. Originalsivan gick mot uthusdörren för att gå in och äta. Efter en omständlig undersökning av hålet gick hon in och åt.

Felix spelade två matcher idag i Göteborg. De vann sin grupp i förmiddags och gick till delfinal där det var vinna eller försvinna som gällde. De vann och Felix gjorde till och med ett mål. Det brukar han inte göra. Han säger själv att han hellre lägger en snygg målgivande passning än att han gör mål. Jag satt och dumglodde ner i min telefon på Gothia-appen hela matchen. Ställningen redovisas i realtid däri. Under tiden Felix spelade matchen skedde ett knivöverfall utanför den skola där Felix och laget sover. En ensam galning som gav sig på ett Gothialag som var på väg ur sin buss. Han kvivskar en av lagledarna men kunde som tur var gripas kort därefter.

Ny match imorgon bitti 08:50 mot ett tyskt lag och ny match för mig med det tryckimpregnarade virket.

Inga kommentarer: