tisdag 3 mars 2020

Detaljer

Nu när våren närmar sig brukar jag gå genom stadsträdgården i Karlstad när jag går från tåget. Det har börjat knoppas lite och det händer saker varje dag.
Idag stannade jag upp och tog denna bild vid gångtunneln under järnvägen.
Kan vara en krokus kanske i ett väldigt tidigt stadium. Jag ska följa de där de närmaste dagarna.

Om man tar sig tid att stanna upp och titta på detaljer i sin omvärld så ser man så otroligt mycket vackert. Som mitt tidigare resonemang om detaljerna i de målningar jag har på väggarna där den mest extrema detaljen (hittills) är den lilla fläcken som flagnat.
Den här. Jag fullkomligt älskar den brandgula lilla skadan men det visste jag inte när jag köpte tavlan. Jag föll för helhetsintrycket av målningen.

Ungefär som när man blir kär i en kvinna och tycker hon är det vackraste man sett. Genom att granska detaljerna som om man tittar på hennes ansikte när hon sover. När hon inte vet att jag tittar på henne. När det inte var meningen att jag skulle se henne i en situation då hon inte kunde hålla in magen och le för att vara vacker. Så mycket vackrare hon blir då. När ett leende anas i hennes mungipa åt något hon drömmer. Så tittar jag på detaljer i min omvärld ibland och uppskattar helhetsintrycken så mycket mer när jag lärt känna deras detaljer och egenheter.

Inga kommentarer: