söndag 29 mars 2020

Tankar från skogskanten

Den här tiden på året är det som allra bäst att bo häruppe i skogskanten. Fåglarna börjar sjunga en efter en. En del sorter gör uppehåll några dagar men sen är de tillbaka igen. Idag har jag inte hört rödhake och koltrast. Jag var också ute nyss och tittade och lyssnade efter morkulla men det kanske är tidigt. En humla har jag sett idag. Och några fjärilar. Men förvånansvärt lite fåglar. Jag såg en gröngöling idag i alla fall. Det är inte varje år jag gör det. Men när jag sett den första sädesärlan är det nästan redan på väg åt fel håll. Jag får hoppas det dröjer ett tag till.

Jag skurade växthuset både utvändigt och invändigt idag. Det var en del algpåväxt både ute och inne. Efter rengöringen blev det så fint och genomskinligt.

Jag har ju fått en massa hästskit också. Jag är lite orolig för att gödslet är för färskt och jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Jag försökte vända runt det lite för att få ner syre i det tjocka lagret av syretärande processer. Jag vattnade också men behöver nog låna en jordfräs för att luckra med jämna mellanrum. Jag har testplanterat en tobaksplanta i hästskiten.
Jag ska följa den och se om den överlever.

När jag vattnat och plockat lite, lade jag mig på uthustrappan och blundade en stund. Det blev lä och varmt nere vid marken men annars blåste det lite isigt idag igen.
Sivan låg i andra änden av trappan.

Lite vårtecken också. Jag satt och hoppades på att humlan skulle hitta en av blommorna men det gjorde den inte när jag såg den.

Jag kom på att jag är ganska väl rustat för coronapandemin om det skulle krävas att leva i karantän en tid. Jag vet ju inget bättre än att gå ensam häruppe i skogskanten.

Inga kommentarer: