torsdag 12 november 2020

Utökade restriktioner för Värmland

Idag kom det. Vi omfattas också numera av mera stränga restriktioner och igår flaggade regeringen för att alkoholförsäljning ska förbjudas efter kl 22. Restaurangnäringen anser på TV-nyheterna att detta kan vara spiken i kistan för näringen.

De finare stockholmsrestaurangerna ojar sig i TV men vad har de för försäljning efter kl 22. Deras matgäster sätter sig nog till bords i god tid före kl 22 och har ätit upp och möjligen tagit något extra glas. Värre för kvarterskrogarna förstås som lever på att sälja "stor stark" till oss lönnfeta vita medelålders män som hänger i barerna som om det vore våra vardagsrum. Vi kunder som aldrig äter på krogen för att det är för dyrt. Vi som grundar rejält hemma innan vi går ut.

När Folkhälsomyndigheten får frågan av någon journalist som tydligen inte vet hur det går till i verkligheten om varför alkoholförsäljningen har med smittspridning att göra så uttalar de sig jätteförsiktigt. Journalisten vet förstås hur det går till i verkligheten. Som om det vore okänt att alkohol är en omdömesnedsättande dryck. Varken journalisten eller Folkhälsomyndigheten vill ta de orden i sin mun. Att fulla människor inte har samma coronatänk som nyktra. Det är väl klart att folk blir mera klängningsbenägna och oförsiktigare när de är berusade. En journalist bör vara förvånad över vilka tokiga människor det finns (eftersom hen själv inte tillhör dessa) som inte tänker efter före. Det är ju det som är politiskt korrekt. Att vara "blåögd" och inte "vass".

Det måste väl snart vara dags att saker omnämns vid deras rätta namn.

Jag förstår egentligen inte varför detta förbud om alkoholservering inte kommit tidigare. 

Men det finns förstås en baksida. Efterfesterna kommer förstås att bli fler. Det finns ingen vit medelålders man som slutar dricka kl 22 och går hem och lägger sig - nöjd med kvällen - läser ett kapitel i en bok innan han släcker och somnar. Möjligen tror journalisterna det och Folkhälsomyndigheten. Kanske någon men jag skulle aldrig gjort det i min ungdom.

Jag tror att de nya restriktionerna får till följd att de vita lönnfeta medelålders männen (och de lönnfeta medelålders damerna också) kommer att gå ut på krogen tidigare. Börja "grunda" tidigare också förstås. När krogen upphör med alkoholförsäljning kl 22 har gästerna en halvtimma på sig att bestämma var man ska gå för att fortsätta "festen". Kl 22:30 när krogen måste stänga har de flesta redan klart för sig var de ska gå. Den som inte har det är antagligen redan för berusad för att överhuvudtaget delta i den fortsatta planeringen och festen.

Men på efterfesterna är det inte ens en nykter restauranginnehavare som kan ha någorlunda koll på hur "sällskapen" interagerar.

Så de nya kapellföreskrifterna för Kristinehamn lyder:

- Sup gärna men då endast tillsammans med familjemedlemmar eller sådana som du dagligen umgås med.

- Ragga gärna digitalt men inte fysiskt just nu. Det går utmärkt att komma med skamliga förslag på sociala medier. Dick-pics är inte, och kommer inte heller att bli, en framgångsrik raggningsmetod. Snipp-pics däremot skulle säkert vara en effektiv metod om kvinnorna vore så dumma att de skickade sådana. 

- Säkerställ att fysisk kontakt först kan ske efter att pandemin är över. (Förmodligen inte före september 2021).

/Kapellmästaren

Inga kommentarer: