lördag 6 maj 2023

Betraktelser från en 59-åring

Tog sovmorgon. Strax före 11 åkte jag ner till stan och parkerade vid COOP. Jag satte i hörselproppar och gick ner till gästhamnen. Det skulle vara "Hamnens dag" idag med lite jippon där.


Jag satte mig på en bänk och folkbadade och fyllde 59 år. 


Tack vare hörselpropparna slapp jag höra en massa idioter som pratade sport, medelålders kvinnor som jämförde jobbigast gympass, hundar, barnskrik och andra ljud som bara irriterar mig. Jag satt och såg folk jag kände igen, folk som jag har känt igen men som blivit äldre, en som jag känt som har börjat gå med stapplande gång, sånna som en gång var snygga men nu har sjunkit ihop och blivit gamla och livlösa, "Mouth-breathers", folk jag aldrig sett förut, överviktiga white-trashmorsor med sina barn och barnvagnar, trådsmala whitetrash-pappor i Adidasbyxor och ansiktstatueringar. Alla WT-attribut på rätt plats. Morsorna med en chihuahua och papporna med en kamphund. Morsorna med egenfärgat hår. Alla röker. Ett WT-barn med en ballong från Sverigedemokraternas tält en bit bort. 

Jag gick ett varv bland de vackra uppställda bilarna på kajen. 


Baklampa och avgasrör på en Corvette.


Det var enklare vindrutetorkare förr. En Morris.

Vackert väder men iskalla vindar. Jag satt en timma och tänkte och åkte sedan hem. Jag pratade endast med Agneta som också hjälpte mig att ta ett foto av födelsedagsgubben.

Drog i mig en matlåda med leverbiff och gick ut och flyttade tobaksplantor från övervåningen ut i växthuset. 


Tyvärr lär jag ta in dem på nätterna ett tag till. 

Ivar ringde från sin lägenhet i "The Bronx" och gratulerade. Jag längtar tillbaka till New York när han ringer. Det är otroligt vad väl jag minns vissa områden. Vi diskuterade ett skumt kvarter i Harlem och jag visste precis hur det känns att gå omkring där. Ivar känner sig otrygg i The Bronx. Så till den grad att han ogärna åker ner till Manhattan om han måste åka tunnelbana hem på kvällen. Det känns som om det blivit otryggare sedan jag var där.

Drack ett par öl.

Inga kommentarer: