torsdag 18 maj 2023

Men dörren, den går inåt


Det är glest mellan blogginläggen nu. För någon helg sedan köpte jag två myggnät som är öppningsbara. De är avsedda för dörrar och man kan passera in och ut genom dem genom en magnetförsedd springa mitt i. Jag har saknat myggnät i lägenheten i Spanien. På kvällarna kan det komma in en och annan irriterande mygga till natten som stör insomnandet. När jag väl somnat märker jag dem inte. Det känns inte när de sticker mig och det blir inget kliande bett efteråt. Det är ändå otrevligt att ha dem inne.

En kväll när jag skulle sova låg jag och tänkte på hur jag skulle montera myggnäten när jag åker ner i sommar. Då slog det mig att ytterdörrarna går ju inåt i Spanien. Jag blev plötsligt osäker på om det kommer att fungera att sätta näten på utsidan av dörren. Vissa detaljer och hur de är beskaffade minns jag inte när jag sitter här hemma i kapellet. Jag brukar få gå igenom mina fotografier från tidigare vistelser för att se om jag blir klokare utifrån dem.

Jag köpte en uppsättning myggnät till kapellet också och satte upp vid altandörren. På så sätt förstod jag bättre hur det kommer att funka i Spanien. De är ganska vindkänsliga och öppnar sig gärna vid korsdrag har jag märkt. Jag får se hur det funkar när jag kommer ner.

I slutet av förra veckan hade jag och mina samverkanskollegor ett av två årliga möten. Denna gång var jag arrangör och vi bodde på Statt i Kristinehamn. På kvällen åt vi jättegott på Panncentralen och gick en guidad rundtur på Mariebergsområdet.


Här står gänget som kom till Kristinehamn. Från vänster Miljösamverkan Värmlands och Örebro län, Västra Götaland, Stockholm, Västra Götaland, Sydost, Jönköping och Mitt.

På helgen hade jag lite loppis här hemma och sålde ganska bra. Jag hittade en massa roliga saker i förråden också. 



Bl a gamla konsertbiljetter.

Morbror Erics gamla tidtagarur. Jag fick det av honom när jag var liten.


Ungefär 70 år gammalt trodde Björn "Kea" Antonson att det var när jag visade honom det. Han öppnade upp det och det var orört inuti. Det fungerar också. Det betingar faktiskt ett litet värde dessutom och jag ska lägga upp det på Tradera.

I början av denna vecka anordnade jag en fältdag tillsammans med länsstyrelsen. Vi var ute i två grustäkter och hittade sandödla till vår förtjusning.

En ung hanne i lekdräkt.

Jag fick också en GPS till min scooter i Spanien.

En liten puck bara som visar körriktningen med en pil. Själva kartan är i telefonen och pucken fäster man på styret någonstans.


Pucken. Igår kväll drack jag en flaska vin och satte mig in i ett trevligt kartprogram som jag köpt. Det heter Gaia GPS och i det kan jag skapa "rutter" och det gjorde jag i går. Ett antal rutter i Spanien så jag kan få längre räckvidd med min scooter. Eftersom jag själv lägger upp rutterna kan jag välja bort motorvägar och på så sätt se lite mera av landet. Det ska bli jättespännande att få göra premiärrutten. Jag har även lagt upp rutter för vandring i Spanien.

Idag har jag varit i trädgården hela dagen.


Ungkarlslunch bestående av fem Bullens pilsnerkorvar och senap. Märkvärdigare än så behöver det inte vara.

Jag gjorde avsnitt 9 av Självförsörjande på snus också. Det går att se här.

Kvällen tillbringades tillsammans med South Park-gänget. Jag har saknat den serien men nu har jag tydligen möjlighet att se den igen. Avsnitt efter avsnitt, säsong efter säsong


Inga kommentarer: