fredag 3 november 2023

Fredag och tre veckor kvar

Veckorna går ganska fort ändå. Om de bara ville sakta ner när jag väl kommit till lägenheten vore det bra också. Det är en del svenskar på plats som jag känner nu. Och här sitter en som det ska bli mycket intressant att lära känna i framtiden.


Gullans pöjk, Sven Bornemark. Han och hustrun Anna åkte ner igår men tyvärr hinner de åka hem igen innan jag kommer ner denna gång.

Nu har jag börjat skriva på nästa skrift "Min resa till Spanien" eller vad jag ska kalla den. Det blir ingen bok. Det blir heller inte en egen blogg. Det kommer att bli ett pdf-dokument som den intresserade kan skriva ut eller läsa på skärm eller läsplatta. Då kan jag även ta med bilder som stöd för berättelsen. Det kommer att ta ett tag innan den blir färdig men jag mailar dokumentet till dem som vill ha det när det är klart. Jag skriver lite då och då och kommer skriva nere i Spanien också. Det känns bra att ha någon att skriva för så jag föreställer mig Sven och Anna som läsare. Vad skulle de vara hjälpta av att veta? Till hösten kanske jag känner mig klar.

Ovan nämnda Sven och Anna är på väg att flytta ner. I alla fall i tanken än så länge och jag diskuterar gärna med dem och delar med mig av mina tankar runt det hela. För mycket tankar blir det. Just nu tänker jag på hur återkomsten ska bli den 25 november. Jag har börjat kolla reklambladen från Carrefour, Mercadona och Alcampo för att börja planera mina måltider redan.

Där har jag redan märkt att verkligheten blev annorlunda än drömmen. Jag trodde inte jag skulle vilja laga så mycket mat som jag i själva verket nu drömmer om att få göra. Det lilla köket jag har i lägenheten är helt annat än optimalt men jag ska se till att det duger. Hade jag tänkt att jag skulle laga en massa mat i lägenheten hade jag prioriterat annorlunda kanske. Det är det jag menar när jag skriver att man ändrar sig alltid under resans gång men det är inget konstigt med det. Det kan ändå inte få stå vägen för det avgörande beslutet. Jag kommer att komma på hur jag ska jobba i köket och andra utrymmen för att uppnå drömmar och förverkliga idéer som jag har och får.

Eldar i kapellet i kväll. Försökte och gå min kvällspromenad igår men höll på att frysa ihjäl så jag vände och gick hem igen. 

Jag fick ordning på min ryggsmörjare ikväll. Jag diskade ur den gamla trögflytande hudkrämen och fyllde på med ny lättflytande och ryggsmörjaren fungerade precis som jag ville. 

Jag kunde sitta resten av fredagskvällen med välsmord rygg.

Lade mig tidigt och läste.


Inga kommentarer: