måndag 6 april 2009

Det är ju så underbart väder nu. Efter en tung arbetsdag åkte jag upp till kapellet.
Här "välte" vi av trädgårdsmöblerna och de lär väl bli kvar där tills det blir skönare att sitta på baksidan. Jag ska blåsa av dem med högtryckstvätten och sedan olja in dem när de torkat. Problemet är att jag inte har något vatten än. Jag tog ett varv på andra sidan Filipstadsvägen där jag ska anlägga mitt avlopp. Där gjorde jag ett fynd från svunna tider.

En "Rigello".

http://www.rigello.se/

Minns ni denna förpackning från 70-talet. Det sas då att det var mer eller mindre OK att kasta dem i naturen då de snabbt skulle brytas ned och bli koldioxid och vatten. Där ser man hur det blev med det...

Jag gick in och öppnade korsdrag i huset och det är nog första gången på många år som huset vädrats. Det kändes som om hela kapellet fick andas en stund. Jag skruvade lite på min förförstärkare innan jag åkte hem.

Jag monterade två transformatorer (de grå till höger) och tre rörsocklar. I rörsocklarna ska det sedan sitta elektronrör. Ett sådant syns längst fram till vänster.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är generellt sett ingen bra idé att använda högtrycksspruta på trä, varken utemöbler, husfasad eller båt. Kommer man för nära så kan vattnet tränga in och så har man genomruttet om ett år eller två.
Mvh Rick

Eddie sa...

Nej, jag tror inte heller det men det är enkelt. Jag ska försöka blåsa av avflagnad färg bara, låta torka och sedan dränka i olja. Dessa möbler är redan utdömda av förra ägaren och jag tänkte ha dem en säsong i alla fall.