tisdag 7 april 2009

Kapellet kl 11:54. Lunch i solen.

Jag åkte upp efter jobbet också och röjde ur ett utrymme som ska bli "pannrum" och tvättstuga. Det kanske inte heter pannrum när man ska ha värmepump så jag kallar det väl apparatrum istället. Det vara bara skräp jag lastade ut, eller förresten, bra-att-ha-grejer... Jag vet inte hur många burkar, påsar, kartonger och askar jag hittade med blandade skruv och muttrar. På en del av askarna stod det t o m, "Blandade skruv". Jag skulle säkert få en hel hink full med blandat godis om jag samlade det på ett ställe. Vad ska man göra med sånt? Ska jag spara det så Felix får ärva mina blandade skruv eller ska det få gå till materialåtervinningen? De kan ju vara bra att ha... Ska jag sätta mig och sortera tro?

Jag måste också bara berätta lite om min resebokning igår kväll. Jag tog beslutet att resa. Kollade lite datum och för flyg och valde hotell. Då ekonomin måste tas hänsyn till, bokade jag det billigaste hotellet jag hittade. Hostel, kallas de enklaste hotellen. Ett rum, en säng och toa samt dusch i korridoren. Här är hotellet:

http://www.whitehousehotelofny.com/

Sedan bokade jag tågresa tur-och-retur Stockholm, flygbussbiljett ochslutligen skulle jag beställa ett övernattningsrum på Sky City Arlanda men det var fullt. Jag får försöka boka billigt boende, en natt i Stockholm, ikväll. Flyget går tidigt på förmiddagen och jag vågar inte starta från Kristinehamn samma dag.

Mitt syfte med New Yorkresorna är att få vandra i musikens fotspår och se roliga konserter, gå i udda skivaffärer och beträda musikhistorisk mark. I år ska jag föröka ta mig upp till Bethel. Bether är en stad norr om NYC. Det var där Woodstockfestivalen ägde rum för 40 år sedan. Det är jubileum i år. Man har byggt en scen och ett museum på platsen för festivalen. Scenen står på samma ställe som för 40 år sedan. Titta här:

http://www.bethelwoodscenter.org/

Nåväl, jag beställde biljetter till några konserter i går när jag ändå var igång. Jag kollade Iridium Jazzclub där jag också var förra gången. En liten, numera legendarisk, jazzclub som ligger på Broadway. Klubben rymmer 125 personer om jag inte minns fel. Ed Palermo Big Band skulle spela en kväll och jag kollade lite vad det var för något. Det visade sig att de spelar musik av Frank Zappa. Zappa har jag alla skivor av och han har varit husgud i många år så jag bokade den 3 juni. Sedan spelar Dave Weckl där någon kväll efter. Jag har sett honom förut i Göteborg. Dave är en fantastisk jazztrummis. Här är han:

http://www.daveweckl.com/

Idag tittade jag lite mer på Ed Palermo Big Band och vad fick jag se? Jo, jag hade köpt biljett till deras release party där den nya cd:n ska presenteras. En cd med bara zappamusik. Inte nog med det! Den nya cd:n heter "Eddy loves Frank"! Nu stavar jag visserligen Eddie med ie men ändå... Kolla!

http://www.palermobigband.com/

Sanslöst!

4 kommentarer:

Annelie sa...

Du har alldeles säkert gjort dig förtjänt av att få göra denna resa (tänk inte på oss andra som får stanna hemma - se på mig, den enda utflykt jag har att se fram emot är ju Blåkulla)
Att det sen passade så perfekt med konserterna vart väl liksom grädde på moset i ditt fall.

Sanslöst ja -
Min sneda humor i kombination med att Zappa inte riktigt platsar på min egen topp10-lista fick ju ihop det där till nåt helt annat än vad du menade, och när jag sen såg skivkonvolutet till "Eddy loves Frank" i din länk så var ju lyckan gjord = D

Eddie sa...

Blåkulla är säkert "rätt för dig" liksom NYC är rätt för mig ;-)

Annelie sa...

Tack du..
Det där hade jag väl samlat ihop till förmodlingen : )

Får väl vakta min tunga lite bättre när det gäller sånt som ligger dig varmt om hjärtat för att fortsätta hålla mig på rätt sida minusstrecket.

Eddie sa...

Kunde inte låta bli den upplagda "straffsparken".