söndag 5 april 2009

Det här är ingen dålig söndagfrukost. Idag har det varit mycket utomhusarbete. Jag började med att klippa äppelträdet hos en kompis.
Så här såg det ut när jag kom dit. Detta träd har jag klippt sedan det var litet. Det är något visst med att klippa fruktträd.

Så här såg det ut när jag var klar. Det kanske inte syns så stor skillnad. Det tog ändå ca en timma.
Sedan åkte jag till kapellet och började elektronikskruva lite lätt. Jag och Jörgen åkte hem till mig och hämtade ett par högtalare och hämtpizza. Pizzan åt vi ute i friska luften sittandes i en trädgårdsmöbelgrupp som jag räddade från soptippen. Det var snickaren som tänkt slänga möblerna.
Vi skruvade lite mer på våra förstärkare innan det var dags att ta kvällen. På hemvägen åkte jag förbi mitt gamla hus och klippte tre små fruktträd ytterligare.

6 kommentarer:

Therese sa...

Och du får gärna komma och klippa mitt äppelträd också! Solen har ju inte gått ned än :-)

Jag har städat källaren o spelat vinylskivor i dag. Pink Floyd och Uriah Heep. Det var så länge sen jag spelade vinylskivor så jag har glömt bort vilka jag äger. Det är synd o skam!

Eddie sa...

Var rädd om de skivorna.

Nu har jag klippt klart. Skicka ut Gus att klippa!

Therese sa...

Vi ska ta en röjning i trädgården till påsk, men det där att beskära äppelträd får vi nog studera lite grand innan vi ger oss på.

Eddie sa...

Det finns väldigt bra böcker i änmet.

Anonym sa...

Klippte du också äppelträd? Jag tog det ena på fredagen och det var riktigt skönt i vårvärmen. Det andra tog jag på söndagen och då var det inte lika skönt, ett par grader varmt och snålblåst. Men det blev bra och det är rätt kul att klippa. Man få liksom gå runt trädet och fundera på vad som blir bäst. Finns det grenar kvar som man missat?

Funderar på att ta ner en gren på ett av äppelträden - jag blir alltid grinig på sommaren då jag ska under den och klippa.

Plommonträden får vara som de är, de växer fritt. Dessutom ska ju de beskäras på hösten.

Ikväll ska nog hallonhäcken klippas ur från gammalt bôs...

Eddie sa...

Fruktträd ska vara enkla att klippa, praktiska att umgås med och vackra. Ett fruktträd ska inte vara högre än att du kan klippa det genom att stå på en trappstege. Förlängningsskaft till saxar gör att man inte ser hur man lägger snittet. Det är också praktiskt om man kan klippa under det utan att fastna i granar hela tiden. Frukten, däremot, är helt ointressant för min del.