tisdag 21 april 2009

Två dagar har jag tillbringat i Stockholm igen. Rättare sagt på kursgården Sånga-Säby ute på Ekerö. Intressanta dagar med bra seminarier och god mat.

New York närmar sig och jag tänker allt mer på resan. Köpte en bok på Pocket shop av en författare som heter Paul Auster. Boken är en sammanslagen trilogi där händelserna utspelar sig i just New York. Jag närmar mig staden i teorin och i minnet än så länge.

Jag tänkte på min resa när jag gick genom centralstationen i Stockholm idag. Snart går jag där med min resväska på väg mot gaten för flygbussarna. Förra året hade jag en mellastor resväska i plast. En sådan man drar på hjul. I den hade jag ytterligare en väska. Jag packade mina få pinaler i den inre väskan och i utrymmet som var kvar i den stora. När jag kom till hotellet och packade upp hade jag plötsligt väldigt gott om utrymme att forsla hem inköpta prylar i. Jag köpte cd-skivor, lite kläder och två par skor. När jag var där stod dollarn i sex kronor men i år är det lite värre. Den rör sig runt åttakronorsstrecket nu. Men jag hörde på TV att det är så mycket utförsäljningar därborta så priserna gott och väl kan jämföras med förra året.

En öl på puben är det nog inga extrapriser på dock...
Frihetsgudinnan från helikopter. Tog denna bild förra året.

2 kommentarer:

Annelie sa...

Vilken härlig känsla att veta att det snart är dags att åka...

När det gäller att handla så hade det nog slutat med att jag fått köpa väska till för att få hem allt : )

Eddie sa...

Tiden före är väl egentligen bättre än tiden efter men jag är ivrig nu.