torsdag 26 augusti 2010

Dagen började med att vi klev ombord på planet och fick veta att andrepiloten sjukskrivit sig i sista stund så alla fick kliva av igen. Det skulle bli en försening på en timme. Det var ändå lite bra för då hann jag iväg till Pocket Shop och köpa en bok som senare visade sig börja väldigt lovande. "Vredens druvor" av John Steinbeck. Jag läste en Steinbeck på väg hit, "Det stora kalaset", och den tyckte jag väldigt mycket om.
Då har det varit en arbetsdag i Bryssel. Det har varit jobbigt att inte veta var min resväska tagit vägen men den har nu kommit till mig. Här ligger den på mitt rum. Jag fick ett "överlevnads-kit" på flygplatsen innehållande en t-tröja, tandborste, tandkräm, deo, tvål, rakhyvel, raklödder och tops. Inga kalsonger och strumpor däremot. Vi har ätit fantastisk lunch, som jag också har fotograferat. Här följer en bildserie. Jag ska försöka förklara vad vi ser. Förrätt. Färskt fikon med baconglass upplagt på skifferplatta. Det var gott med glass och bacon faktiskt. Mellanrätt. Inlagd makrill med obestämbara tillbehör. Makrillen smakade som tyska "Roll-mops" om någon vet vad det är. Huvudrätt. Fläskfilé med fyra potatistärningar och fyra penne rigate med fyllning. Efterrätt. Persika med med glass och morotsgrejs undertill. Kakfat till kaffet. Jag tog en bild på mig själv i en spegel för att visa hur lokalen såg ut. Mitt sällskap syns också på bilden.
Det är kvavt här och just nu regnar det. Jag sitter på en uteservering med denna utsikt och dricker öl (Leffe). Den kostade 7,40 € och smakar väl OK. Jag gick en sväng på stan innan det började regna och det verkar vara likadant här som i Berlin att det inte alls är säkert att Visa-kort går att använda överallt. Hittade ingen affär som intresserade mig. Allt verkar kosta som i Sverige och ibland lite till. Jag har tagit lite bilder men måste avvakta med dessa tills väskan anländer. Rummet är helt OK och har badrum med badkar. Sängen. Dessutom har det en liten fransk balkong och Internetanslutning. Utsikt från den franska balkongen. Utanför är det ett litet tak så man kan gå över till sina grannar. Badrummet är utrustat med en spegel där man blir grotesk. Jag har sett sådana speglar förut men inte i Sverige.
Hotellet är fantastiskt vackert.
Bryssel då? Hur är Bryssel? Mitt första intryck är att staden är ful. Osmakliga 70-talsbyggnader insprängda bland fantastiska små konstverk till hus. När jag gick på en gågata mötte jag en massa människor (förstås). Alla verkar ha samma parfym och det luktar likadant där jag sitter nu. Har redan börjat uppfatta lukten som lite kväljande men det är väl så man ska lukta här för att vara någon att räkna med och reflektera över. Det finns risk för att jag alltid kommer att förknippa Brussel med den parfymen. Insåg nu i duschen att min hotelltvål luktar på detta vis. Vart ska jag FLY?
Det är otroligt mycket tiggare överallt men jag har inte sett några fåglar ännu. Ett enda djur (förutom) sällskapshundar har jag sett och det var en ovanligt fet blomfluga som var mycket intresserad av min öl. Mycket porr finns på gatan där jag bor. Porr och casinon.

4 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Oj, här vänder man ryggen till och vips lägger du upp fyrahundrafjorton postningar som spänner över snart sagt alla ämnesområden i universum. (Typ.) Allra bästa bilden är den på dig i den flådiga matsalen, den har faktiskt allt. Om du snyggar till den lite i nåt bildbehandlingsprogram kan du trycka upp den på vykort. Jo, allvarligt.

Eddie sa...

Jaså du tyckte mindre om bilden i spegeln?!?!?

Vi ska äta på den där restaurangen imorgon också. Det var fantastiskt!

Miss Gillette sa...

I badrumsspegeln? Tja, du kan väl trycka vykort av den också om du känner för det ;-) men jag gillar verkligen kontrasten mellan sin tröja och miljön den befinner sig i. Det är för mig en fin bild av tolerans och prestigelöshet. Presenterat på ett sätt som får en att skratta lite.

Eddie sa...

Man kan väl säga att jag var en kontrast till inredningen och människorna överallt där jag befann mig i detta fantastiska hotell.