lördag 28 augusti 2010

OK, nu ska vi se. Jag har ju inte hunnit blogga så mycket så jag har en del att ta igen. Det tar ca en halvtimme att ladda upp tre bilder så jag får se hur länge jag orkar. Igår träffade vi alltså ett antal livsmedelsinspektörer och chefer på kontoret i Bryssel. De arbetar väldigt likt de svenska inspektörerna men det var ändå väldigt intressant att höra om deras vardag. Vi började med en genomgång av deras lokaler och åkte sedan till en chokladfabrik för att titta på produktionen. Man tillverkade världens godaste praliner och det säger väl iofs alla pralintillverkare. Detta märke, Mary's, är ändå erkänt som en av världens bästa tillverkare. En kvinna berättade om chokladens historia och tillverkningen i deras lilla fabrik. Man är 8 anställda i produktionen och man exporterar över nästan hela världen. Alla praliner är handtillverkade. Från början drack man bara choklad. En apotekare kom på att om man doppade illasmakande tabletter i choklad och lät den stelna så blev det lättare för patienterna att ta medicinen. En släkting till denna apotekare kom på att man kanske kunde göra likadant med frukt och nötter och så tillkom de första pralinerna.

Vi fick en kortare sightseeing i Bryssel av inspektörerna på hemväg från fabriken. Dagen avslutades med att vi gick ut med dem och tog en avskedsöl. Fantastiska människor och staden blev lite vackrare efter denna dag.

Det funkar inte att lägga upp bilder så jag blir tvungen att avsluta här och fortsätta bloggandet imorgon kväll när jag kommit hem.

3 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Näh! Intressant! När ungefär kom man på detta med chokladdoppad medicin och praliner?

Eddie sa...

Minns inte vad hon sa faktiskt. Hon började chokladhistorien redan med Columbus. Det borde gå att googla på det. Ska prova det sedan.

Miss Gillette sa...

Visst, klart man kan, tänkte bara att du kanske hade det pinfärskt i minne just nu.

Vilken resa du verkar ha haft ...