fredag 29 april 2011

Telefonen ringde 06:40 i morse och väckte oss. Det var Sterner som hade sett en annons i vår lokala reklamtidning att det fanns en tandemcyckel till salu. Sterner hade hört Lina nämna att hon skulle vilja cykla tandemcykel med mig i sommar. Nu fanns alltså chansen att bli ägare av en sådan så Linas dröm kunde förverkligas. -Ring direkt, sa Johan, annars är den borta.

Så gör en riktigt lyhörd vän och vi kommer att vara Johan tacksamma för evigt.

Sagt och gjort. Jag ringde och den fanns kvar. En röd Hermes köpt 1960 av personen som nu skulle sälja den i sin tur. Jag åkte upp till Kväggen där cykeln fanns och köpte den direkt. Det var ett äldre par som hade den och mannen var blind och hade alltid suttit bak förstås. Det var lite trixigt att få fast den ordentligt på cykelhållaren på draget eftersom cykeln är så lång. Jag åkte raka vägen ner till Linas frisersalong för att överraska henne med fyndet och hon blev jätteglad.

Här är den bland vitsipporna. Den kan behöva viss service innan premiärturen men sedan ska det gå fint att cykla genom livet tillsammans med pirrkvinnan på denna. Lägg också märke till att det är herram fram och damram bak.

I mina ljudinspelningsförsök provade jag nu på förmiddagen att filma Felix med min stillbildskamera. Det var smidigt att lägga upp klippet på YouTube men det är inte lika smidigt att infoga det i bloggen. Därför lägger jag bara upp en länk här. Här kan man se och höra Felix spela Iron man på Guitar hero.

1 kommentar:

marita sa...

Harligt med nagon som ar lyhord for sina onskningar.Ni kommer sakert att fa manga harliga cykelturer genom livet!!!Ha det gott halsa Lina..Kram