söndag 16 november 2008

Idag var snickaren uppe och stämde av med mig efter etapp 2. Etapp 2 är genomförd och jag går in i etapp 3 direkt. Nu har jag börjat riva i prediksalen.

Här ser vi den vänstra delen av altaret (eller scenen som jag hellre kallar det). Jag har röjt undan för att ta den delen idag, Jag har ju problem med golvutrymme nu så jag får göra klart vänstra delen för att sedan flytta över allt från högra delen dit. Det blir ett väldigt flyttande fram och tillbaka.
Man har först lagt ett helt golv i prediksalen och sedan byggt upp scenen ovanpå detta. Inte helt oväntat. Man har också fyllt detta podium med isolerande spån. Det var lite mer oväntat men det får snart sin förklaring.
Den gamla blindbottnen hade rasat ner och låg under huset. Högen av spån och virke var överväxt av svamp. Syllen här är helt genomrutten. En svampkropp täcker hela syllstocken här även om det inte syns så bra på bilden. Det var alltså anledningen till att man isolerat uppbyggnaden. Man hade konstaterat att den gamla blindbottnen ruttnat bort.
Här syns en riktigt otäck svampkropp på undersidan av en golvbräda. Det luktade svamp när jag bröt upp den här delen av golvet.

Här växer den upp på grunden och på det nedfallna virket. Den är inte snäll denna organism. När jag plötsligt får se den någonstans under huset blir jag nästan lite rädd. Det är lite som att möta en vithaj när man dyker i grumligt vatten.

Imorgon ska jag krypa ner till den och ta bort det nedfallna virket.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Av någon anledning får jag den här i skallen när jag läser din blogg.

http://www.youtube.com/watch?v=RTrYE4a1BmE

(Genesis - Jesus he knows me)

Eddie sa...

Bra låt! Gillade gamla Genisis.